Σχοινάς: Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση κατά της ακρίβειας

Σχοινάς: Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση κατά της ακρίβειας
Μαργαρίτης Σχοινάς Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας έχει ήδη βρεθεί και ξεκίνησε με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ολική απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, αλλά και για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του έκανε λόγο ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα, δήλωσε αρχικά πως το απόγευμα θα γίνει συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της απόφασης της ΕΕ, ενώ θα συζητηθούν και τα αιτήματα μεμονωμένων χωρών.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε πως “θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση, ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί”.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Μαΐου, τονίζοντας πως η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας, έχει ήδη βρεθεί και ξεκίνησε με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν έχει αμφιβολία, ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν τελικά σε μια απόφαση από κοινού, σχετικά με την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τη ακρίβεια, καθώς από τον Φεβρουάριο υπάρχουν σημαντικά δείγματα ενότητας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα