Σε απασχολεί κάποιο πρόβλημα της Καθημερινότητας; Πες το στον Φλαμπουράρη

Σε απασχολεί κάποιο πρόβλημα της Καθημερινότητας; Πες το στον Φλαμπουράρη

Στα πλαίσια του ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας, ο υπουργός Επικρατείας καλεί τους πολίτες να του στείλουν τα προβλήματα ρουτίνας που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους με το δημόσιο

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης έχει αναλάβει να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών, συμβάλλοντας στην διευκόλυνση της ποιότητας ζωής τους στην καθημερινότητα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο νέος διαδικτυακός ιστότοπος της κυβέρνησης με τον εύστοχο τίτλο ‘Καθημερινότητα’ ( http://www.kathimerinotita.gov.gr), όπου και μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη δομή.

Εφαρμόζοντας μια εντολή του πρωθυπουργού, την οποία και έδωσε στο υπουργικό συμβούλιο αμέσως μετά τον ανασχηματισμό και στα πλαίσια του ειδικού χαρτοφυλακίου για θέματα καθημερινότητας, ο κ. Φλαμπουράρης δίνει σήμερα περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας για μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Το εγχείρημα θα επιδιώξει να μετατρέψει την σχέση της κρατικής λειτουργίας με τους κατοίκους της χώρας,  σε προσωπική σχέση που απαιτεί σεβασμό, φροντίδα, αλληλεγγύη, λογική και ιεραρχήσεις

“Το εγχείρημα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα επιδιώξει να μετατρέψει την απρόσωπη σχέση της κρατικής/δημόσιας λειτουργίας με τους κατοίκους αυτής της χώρας, ειδικά τους πιο αδύναμους, σε προσωπική σχέση τέτοια, που απαιτεί σεβασμό, φροντίδα, αλληλεγγύη, λογική και ιεραρχήσεις” σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης σε σημείωμά του στον ιστότοπο.

Τι ακριβώς είναι το kathimerinotita.gov.gr;

Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο, η δομή του υπουργείου επικρατείας έχει συγκροτηθεί προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συντονίσει δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στο έργο της, συνδράμει επίσης η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Όταν λένε “Καθημερινότητα” αναφέρονται σε σχέσεις πολιτών με το κράτος όπως με τις εφορίες, το σχολείο, τις πολεοδομίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας. Όπως λένε στην κυβέρνηση, για πρώτη φορά ένας Υπουργός Επικρατείας επιφορτίζεται με το καθήκον της συγκέντρωσης και αξιολόγησης θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλωστε όπως τονίζει ο κ. Φλαμπουράρης, η Καθημερινότητα “σκοπεύει να εισπράξει χωρίς διαμεσολάβηση πολυδαίδαλων διαδικασιών και γραφειοκρατίας τα προβλήματα των ανθρώπων. Να τα επεξεργαστεί και να τα ιεραρχήσει. Και να απαιτήσει άμεσες λύσεις”.

Οι στόχοι της δομής συνοψίζονται στα εξής:

  • Δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης
  • Καταγραφή των θεμάτων καθημερινότητας που απασχολούν τον πολίτη
  • Αξιολόγηση και κατηγοριοποίησή τους
  • Συντονισμός και παρακολούθηση δράσεων για την επίλυσή τους
  • Ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών σε θέματα ποιότητας ζωής

Το κάλεσμα στους πολίτες

Το πρώτο κάλεσμα του υπουργού Επικρατείς προς τους πολίτες έγινε μόλις την Πέμπτη. Σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου, το υπουργείο ζητά της συμβολή των πολιτών ώστε να “βελτιώσουμε όσα μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως στην επαφή με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας”.

Θέλετε λοιπόν να κάνετε την παρατήρηση, να εκφράσετε το παράπονο ή την δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού στον κ. Φλαμπουράρη; Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας:

στην ηλεκτρονική σελίδα: kathimerinotita.gov.gr  (μέσω υποβολής φόρμας)

στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Καθώς επίσης και στα παρακάτω:

Στα τηλ: 2103385314,φαξ: 2103385317, email: [email protected]

Στα τηλ: 2103385305, φαξ: 2103385210, email: [email protected]

Στα τηλ: 2103385100, φαξ: 2103385109, email: [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα