Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε περί φυλακίσεων των κομμουνιστών, ενώ η Πειραιώς απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε αμηχανία βρέθηκε χτες η Πειραιώς καθώς τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά αλήθειας και λαϊκισμού», η ΝΔ δεχόταν τα πυρά του ΚΚΕ ότι μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη «διαφημίζει» την απαγόρευση των Κομμουνιστικών κομμάτων και τη φυλάκιση των κομμουνιστών, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων, εξαιτίας των λεγομένων της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με το Χίτλερ και τους καναλάρχες με τους Εβραίους και το ολοκαύτωμα που υπέστησαν από τους ναζί.

Μάλιστα η Πειραιώς προκλήθηκε ευθέως από τα κόμματα της Αριστεράς να πάρει θέση, με το μεν ΚΚΕ να τονίζει αναφορικά με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΝΔ ότι «το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ» και το ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της βουλευτή του κόμματός του». Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αρκούνταν να σχολιάσουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι «δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις» παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τα λεγόμενα των δύο γαλάζιων στελεχών. Ωστόσο η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως σε μια προσπάθεια το θέμα να φύγει από την επικαιρότητα και να ξεχαστεί.

Τελικώς, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε ο ίδιος να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση σε μια «ιστορικού τύπου συζήτηση» και σημειώνοντας ότι ουδέποτε είπε ότι θα πρέπει να φυλακίζονται ή να διώκονται στην Ελλάδα όσοι πιστεύουν στον κομμουνισμό.

Το θέμα που ουσιαστικά ανέκυψε χτες έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς πολλοί στη ΝΔ αναρωτιόντουσαν κατά πόσο μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει το μετριοπαθές κέντρο με τέτοια ακραία ρητορική. Ορισμένοι συνέκριναν αυτές τις αναφορές, τις οποίες χαρακτήριζαν ακροδεξιές, με την επίσημη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Θέλοντας επιπροσθέτως να δείξουν την ανακολουθία που υπάρχει έκαναν την αντιπαραβολή των δηλώσεων Γεωργιάδη με τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν, την ίδια στιγμή, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι διχάζει την κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στη ΝΔ γνωρίζουν ότι με τέτοιες αναφορές καθιστούν κενό γράμμα το στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους απογοητευμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε, εγκαινιάζοντας τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Γλυφάδα.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα