Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην είσοδο του Μεγάρου μαξίμου,Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Τη Δευτέρα η νέα συνάντηση με τρόικα. Την Κυριακή νέο τετ α τετ στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα το ραντεβού με την τρόικα, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή, λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Για το πρωί της Κυριακής έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επανέναρξης των διαπραματεύσεων με την τρόικα.

Βασικό ζήτημα των συζητήσεων ήταν το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους.

Παράλληλα, λόγω του χάσματος που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται αύριο Κυριακή στις 10.30 να βρεθούν σε νέο τετ α τετ, προκειμένου να κλείσουν όλες τις τρύπες. Συνάντηση θα έχει και Σαμαράς με Βενιζέλο.

Να σημειωθεί ότι μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η ελληνική πλευρά δέχτηκε να ανεβάσει τις προβλέψεις της για την “τρύπα” του 2014, από 500-800 εκατ. ευρώ που υποστήριζε αρχικά, ενώ η Τρόικα υποχώρησε σε πιο λογικές απαιτήσεις, “πέφτοντας” από τα 2,9 δισ. σε 1,5-2 δισ. ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας την Κυριακή θα θέσει πλέον την μόνη “κόκκινη γραμμή” που έχει κρατήσει ως τώρα η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η εξοικονόμηση των 1,3 δισ. μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα οριζόντια μέτρα, δηλαδή νέους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Για να το επιτύχει, ποντάρει πολλά και στο σχέδιο του Γιάννη Βρούτση κατά της εισφοροαποφυγής, που εκτιμάται πως μπορεί να καλύψει σχεδόν τα 2/3 του πακέτου, δηλαδή έως και 800 εκατ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Στουρνάρας θα έχει την Κυριακή το απόγευμα και ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα