Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, λέει το 85% των πολιτών

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, λέει το 85% των πολιτών

Εννιά στους δέκα είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί του Αλέξη Τσίπρα

Το 85% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών εμφανίζεται απογοητευμένο από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ οκτώ στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδας η απάντηση για το 45% είναι «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακόμη, ποσοστό 51%, εκτιμά ότι πια μάλλον χρειάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Η ΝΔ πάντως επικρατεί με σχεδόν 20 μονάδες στο μέτωπο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο μέτωπο του προσφυγικού, το 48% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει την αίσθηση της υπάρξης απειλής για την ασφάλεια της Ελλάδας και 45% όχι.

Θεοδωρικάκος: Η δημοσκόπηση αποδεικνύει τη συντριπτική υπεροχή ΝΔ και Μητσοτάκη

«Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23», αναφέρει σε σχόλιό του ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», προσθέτει και σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει ,έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μία τέτοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός γνωρίζει ,όπως δείχνει και αυτή η μέτρηση, ότι πρέπει να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά γεμίζουν με ευθύνες τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, που οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη ,ότι υπερβαίνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του χθες και χωρίς καμιά έπαρση, αλαζονεία ή ρεβανσισμό, αγωνίζονται σκληρά για να συμβάλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα