Σε θέση μάχης Τσίπρας και Λαφαζάνης

Σε θέση μάχης Τσίπρας και Λαφαζάνης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ την Μεγ. Πέμπτη 9 ΑΠριλίου 2015, στην Μόσχα. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Θερμός αναμένεται να είναι ο Αύγουστος στον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα να ζητά ακόμα και διαρκές συνέδριο μέσα στον επόμενο μήνα πριν την υπογραφή της συμφωνίας

«Να τραβά το σχοινί» εξακολουθεί η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που στην προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή παρουσιάζοντας μια συμπαγή εικόνα χωρίς διαρροές κατάφερε να κάνει μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην πλειοψηφία.

Κορυφαίο στέλεχος εμμένοντας στην αρχική άποψη που είχε διατυπωθεί για εναλλακτική λύση τόνιζε στο NEWS 247 πως η κυβέρνηση έπρεπε να βρισκόταν σε ετοιμότητα και στην περίπτωση που συναντούσε τοίχο να άλλαζε κατεύθυνση.

Η Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε νωρίς ανανεώνοντας το ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα, ενδεχομένως και με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Ζητούμενο για τα μέλη του κορυφαίου οργάνου του κόμματος είναι να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και πιθανότατα μέσα στις ερχόμενες ώρες να πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» τόνιζαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πάντως από το περιβάλλον του πρώην υπουργού μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν επιβεβαίωναν την ύπαρξη ενός τέτοιου ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα αναμένεται να ζητήσει την πραγματοποίηση ενός Διαρκούς Συνεδρίου πριν την υπογραφή της συμφωνίας στις 20 Αυγούστου ώστε η βάση του κόμματος να τοποθετηθεί αν θα πρέπει να την αποδεχτεί ή όχι.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του δεν φαίνεται να θέλει να πάρει βιαστικές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να γυρίσουν μπούμεραγκ, ούτε «να ηρωοποιήσει όσους διαφωνούν χωρίς να έχουν μια εναλλακτική πρόταση», τόνιζε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του.

Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ επιδίωξη της ηγεσίας είναι το Συνέδριο του κόμματος να γίνει μέσα στο Σεπτέμβρη.

Η διαπραγμάτευση ξεκινά

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση επιστρέφει στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες να συνεδριάζουν για πολλές ώρες χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσα στην ημέρα έρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων από την Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ESM, αλλά και το ΔΝΤ το οποίο με αίτημα καλεί στη χώρα μας το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αρθούν όλες οι παρεξηγήσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκπρόσωποι των θεσμών να μην έχουν την παλιά και συνηθισμένη πρόσβαση στα υπουργεία και να  βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να έρχονται σε επαφή με τους υπουργούς αν χρειάζεται.

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όσον αφορά τη φημολογία που θέλουν την κυβέρνηση να ψηφίζει και νέα μέτρα μετά από απαιτήσεις των δανειστών κυβερνητικές πηγές αυτό που τόνιζαν είναι πως «μέτρα ψηφίσαμε, δεν υπάρχουν άλλα» κόβοντας τη συζήτηση πριν καν ξεκινήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα