Σε τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Στουρνάρας

Σε τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Στουρνάρας

Συνάντηση μιάμισης ώρας μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του διοικητή της ΤτΕ παρουσία των Θεοδωρικάκου, Λαζαρίδη, Σταϊκούρα και Πέτσα

Επί μιάμιση ώρα είχαν την ευκαιρία  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας να συνομιλήσουν εφ’ όλης της ύλης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στο φόντο της εκκρεμούσας δεύτερης αξιολόγησης από τους πιστωτές της χώρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την έντονη ανησυχία του για όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε τις γαλάζιες ανησυχίες για την επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών από τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Από την πλευρά της ΝΔ η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική βαρύτητα καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν συνοδευόταν μόνο από τους αρμόδιο τομεάρχη οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και το σύμβουλό του για δημοσιονομικά θέματα Στέλιο Πέτσα αλλά και από τους στενούς του συνεργάτες Τάκη Θεοδωρικάκο (αρμόδιο για θέματα στρατηγικής πολιτικής και επικοινωνίας) και τον Μακάριο Λαζαρίδη διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα