Σενάρια διορθωτικού ανασχηματισμού επί τάπητος

Στγμιτόυπο από την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018,με θέμα το Σκοπιανό με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση,Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στγμιτόυπο από την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018,με θέμα το Σκοπιανό με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση,Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

H έξοδος της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, αλλά και η ασθένεια του Γιάννη Μουζάλα φέρνουν στο προσκήνιο σενάρια "μίνι ανασχηματισμού"

Εισηγήσεις για να προχωρήσει σε έναν μίνι ανασχηματισμό δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η κυβέρνηση από την αποκάλυψη σχετικά με το επίδομα ενοικίου της, πρώην, πλέον, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η πρωτοβουλία της κ. Αντωνοπούλου να ανακοινώσει πως επιστρέφει τα περίπου 23.000 ευρώ που παραδέχθηκε ότι είχε λάβει ως τον Αύγουστο του 2017 ως επίδομα ενοικίου δεν ήταν αρκετή για να κλείσει το θέμα. Έτσι, ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ποιος αναλαμβάνει τη θέση της.

Δύο κενές θέσεις

Σημειωτέον πως η θέση της κ. Αντωνοπούλου θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς η πρώην υπουργός διαχειριζόταν σημαντικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη κενή θέση στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς "ορφανό" παραμένει και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας, έπειτα από την αντίστοιχη "έξωση" του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση.

Πέραν αυτών, μπορεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας να πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο εδώ και καιρό στους κόλπους της κυβέρνησης θεωρείται ότι ο κύκλος του έχει κλείσει. Αντίστοιχη διάθεση, άλλωστε, φέρεται να έχει και ο ίδιος ο κ. Μουζάλας, που θα παραμείνει στο σπίτι του προκειμένου να αναρρώσει.

Όλα τα παραπάνω έχουν πυροδοτήσει σενάρια για έναν "μίνι ανασχηματισμό", ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να δέχεται εισηγήσεις για διορθωτικές κινήσεις -η ανάγκη των οποίων εξάλλου έχει εδώ και καιρό διαπιστωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου

Αντωνοπούλου: 'Επιστρέφω τα χρήματα, παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργού'

ADVERTISING

SHARE: