Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα

Central Committee meeting of SYRIZA in Athens, Greece on July 28, 2017. /         , , 28  2017.
Central Committee meeting of SYRIZA in Athens, Greece on July 28, 2017. / , , 28 2017. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ευχές για τα γενέθλια και καρφιά από τη ΝΔ με αφορμή την ομιλία Τσίπρα. "Ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται μια άλλη πραγματικότητα στην χώρα του" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ να τονίζει πως ο κ. Τσίπρας φόρτωσε στον λαό δύο μνημόνια

Σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει: “Μιλώντας διαρκώς σε ελεγχόμενα ακροατήρια, ο κ. Τσίπρας δείχνει με τους «πανηγυρικούς» του να έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

Στην διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής τα βρίσκει όλα υπέροχα. Παντού γελαστά πρόσωπα, άνθρωποι χωρίς προβλήματα, και κάτι.... λίγους κατσούφηδες τους αναλαμβάνει.... ο Ρουβίκωνας. Το ότι ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται μια άλλη πραγματικότητα στην χώρα του, είναι εξ ίσου επικίνδυνο με την ανικανότητα και την αδυναμία τόσο την δίκη του, όσο και της Κυβέρνησης του. Πολύ καλά τα όνειρα θερινής νυκτός, υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες. Αυτή Των φόρων, της ανεργίας, των κομμένων συντάξεων, των διαλυμένων νοσοκομείων, της υποβαθμισμένης παιδείας. Αλλά αυτά είναι πολύ στενάχωρα για τον κ Τσίπρα”.

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει γίνει το «πρώτο βιολί» των αγορών"

"Ο κ. Τσίπρας έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του, τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και παίρνει σίγουρα καλό βαθμό, αφού αυτό το 2χρονο φόρτωσε στο λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους και δεσμεύσεις μέχρι το 2060" αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η «κοινωνική ευαισθησία» που πουλάει, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί και απόδειξη της απεγνωσμένης προσπάθειας να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους μοιάζει πλέον σαν δύο σταγόνες νερού" επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας, "τελικά, ίσως, η χθεσινή ομιλία ήταν συμβολική, για να σηματοδοτήσει και την τυπική μετάβαση από τα «νταούλια» και τους «χορούς» το 2015 στο σήμερα, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει γίνει το «πρώτο βιολί» των αγορών".

Οι εργολάβοι της λάσπης υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από τη λάσπη

"Η κυβέρνηση πέτυχε να μοιράσει τα σχολικά βιβλία, είπε ξανά ο κ.Τσίπρας! Τα πλοία αποπλέουν, τα αεροπλάνα απογειώνονται. Να τα λέμε & αυτά" σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.  "Οι εργολάβοι της λάσπης υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από τη λάσπη. Σαν τους φοροφυγάδες που ξιφουλκούν εναντίον της φοροδιαφυγής!" πρόσθεσε με ανάρτησή του στο twitter/

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το τεχνητό success story

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το τεχνητό success story της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς πολιτικής» αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Επισημαίνει μάλιστα πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως προοδευτική την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, και υπογραμμίζει πως ακολούθησε τον δρόμο του διχασμού, ενώ σήμερα η χώρα χρειάζεται συνεννόηση.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πρίσμα, η ΔΗΜΑΡ παρατηρεί πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όραμα για την Ελλάδα και τη νέα γενιά, ενώ με την πολιτική του απογοητεύει και διώχνει τους νέους. «Τουλάχιστον όμως σήμερα καταλάβαμε σε ποιους αναφερόταν όταν έλεγε ότι συναντά χαμογελαστά πρόσωπα: στα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι από την ασκούμενη πολιτική» σημειώνει καταληκτικά.

ΦΩΤΟ SOOC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Όραμά μας η δίκαιη Ελλάδα – διαρκής η σύγκρουση με το σχέδιο της ΝΔ

SHARE: