Εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

"Γαντζωμένο στην καρέκλα χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στο διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου. Για πρώτη φορά ζήτησε πρόωρες εκλογές (Vid)

Προσφυγή στον ελληνικό λαό ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια ιδιαίτερα υψηλών τόνων απάντηση μίλησε για το χρονικό της διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αρχικά ο κ. Παπανδρέου είχε αντιμετωπίσει θετικά την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με αποχώρηση του ίδιου από την πρωθυπουργία.

“Σε ότι αφορά στη συνέχιση του ίδιου λάθους είπα όχι. Σε ότι αφορά στη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είπα ναι” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε επικαλούμενος τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε λόγω των διαρροών για τους όρους που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Τα προσχήματα που επικαλείται είναι τουλάχιστον αστειότητες” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία, καθώς ο Γ. Παπανδρέου γαντζώθηκε στην εξουσία.

Σημείωσε ότι οι ηγέτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες όχι όμως και με αλλαγή πολιτικής και για πρώτη φορά ζήτησε ανοικτά εκλογές.

“Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός” κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα