Μακρόν στηρίζει Ελλάδα, ξανά

Μακρόν στηρίζει Ελλάδα, ξανά
Φωτογραφία από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2017 SOOC

Μήνυμα σθεναρής στήριξης της κυβέρνησης στέλνει ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, που υποδέχεται αύριο το πρωί για πρόγευμα εργασίας στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τον Αλέξη Τσίπρα

Την σταθερή συμμαχία Αθήνας-Παρισίων σηματοδοτεί η αυριανή υποδοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο της Γαλλίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα από σήμερα, προκειμένου να παραλάβει δύο βραβεία και να έχει επαφές με επίδοξους επενδυτές. Ωστόσο, το “ζουμί” της επίσκεψής του θα είναι αύριο το πρωί, καθώς κανονίστηκε να έχει πρόγευμα εργασίας με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έδειξε θετική διάθεση για μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον έλληνα πρωθυπουργό παρά το γεγονός ότι τα είχαν πει μόλις προ ημερών, στη Σύνοδο της Σουηδίας για την Κοινωνική Ευρώπη εκτιμάται δεόντως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτοχρόνως, είναι προφανές ότι οι δυο ηγέτες έχουν να συζητήσουν πολλά, αφού το «σχέδιο Μακρόν» για αλλαγή στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική παραμένει ως κύριο θέμα στο τραπέζι της συζήτησης στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία έχει «παγώσει» τις σχετικές συζητήσεις.

Βραβεία και συναντήσεις

Πέραν του αυριανού προγεύματος εργασίας, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Παρίσι είναι και σήμερα “φορτωμένο”. Όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευθεί από τον από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen), αλλά και από την πολιτική επιθεώρηση  Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique). Επίσης, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι και εκεί το μενού έχει ως κύριο πιάτο την προοπτική της Ελλάδας ως “επενδυτικής ευκαιρίας”.

Αύριο το μεσημέρι, μετά το πρόγευμα εργασίας στα Ηλύσια Πεδία, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει από την γαλλική πρωτεύουσα για τις Βρυξέλλες, ώστε να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση. Σημειωτέον ότι στην εν λόγω Σύνοδο μετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα