Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Φίτσο: Στάζει χολή και παραληρεί

Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Φίτσο: Στάζει χολή και παραληρεί

Παραλήρημα κατά της Ελλάδας χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Ως παραλήρημα, που αδυνατεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει, χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

«Είναι προφανές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα». Και προσθέτει: «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται πως, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη για την προσφυγική κρίση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε άλλη γραμμή, όπως για παράδειγμα την πΓΔΜ.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην ΠΓΜΔ ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε επιτεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ουσιαστικά πως τα σύνορα θα μείνουν κλειστά και η χώρα μας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot.

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα