Σκληρή επίθεση Καραγκούνη: Τα κάνει μαντάρα ο Κοτζιάς, μας γελοιοποιεί ο Βαρουφάκης

Σκληρή επίθεση Καραγκούνη: Τα κάνει μαντάρα ο Κοτζιάς, μας γελοιοποιεί ο Βαρουφάκης
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ - συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για "αστειότητες" και "γελοιότητες" που δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά περί τζιχαντιστών αλλά και σχετικά με τα φορομέτρα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών, δήλωσε:

“Με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα.

Πρώτον, αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο. Μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα.

Και δεύτερον, αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους Τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση; “.

Σχολιάζοντας την επιστολή Βαρουφάκη, αναφέρει επίσης:

“Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα”.

Οι συνέπειες ενός οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξήγησε τις συνέπειες για την Ευρώπη από έναν οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες τζιχαντιστές, που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Β. Αφρική. Θα πρέπει οι εταίροι μας να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης Ουκρανία – Μέση Ανατολή – Λιβύη, και η χώρα μας είναι το μόνο σταθερό σημείο που εκπέμπει κύματα σταθερότητας και που αν αποσταθεροποιηθεί με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν, η αποσταθεροποίηση αυτή θα διασχίζει τα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα, θα φτάνει στη Μέση Ανατολή και θα περνάει στη Βόρεια Αφρική, δηλ. θα είναι ένα είδος δρεπανιού. Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι αν πέσει η Ελλάδα και η Κύπρος το Ισραήλ θα αποκοπεί από την Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε αυτό που έχει διατυπώσει και στο βιβλίο του «Ελλάδα –Αποικία χρέους» ότι είναι «πολιτιστικός ρατσισμός» να κατηγορούνται συλλήβδην οι Έλληνες ως δήθεν τεμπέληδες.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα για το θέμα του χρέους ζητάει την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου.

Ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε σήμερα συνεντεύξεις στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ZDF και ARD που θα μεταδοθούν το απόγευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα