Σκληρό παζάρι για μία θέση στην κυβέρνηση

Σκληρό παζάρι για μία θέση στην κυβέρνηση
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. (EUROKINISISI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαπραγματεύσεις μέχρι αργά τη νύχτα μεταξύ των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης. Συνεχίζονται οι επαφές για να μπουν οι τελευταίες πινελιές λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ. για τα στελέχη που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Οι επαφές του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, για την κατάρτιση της τελικής λίστας του νέου κυβερνητικού σχήματος διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ.

Τα τρία κόμματα έσβηναν και έγραφαν ονόματα μέχρι αργά τη νύχτα έως ότου καταλήξουν στα ονόματα που παρέδωσαν στον Λουκά Παπαδήμο.

Φαίνεται πως διατηρείται ο βασικός κορμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρεί τη θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών, με την προσθήκη στο υπουργείο του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά Γιάννη Μουρμούρα.

Αμετακίνητοι, όπως όλα δείχνουν, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας και με ερωτηματικό ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε μία προσπάθεια να μην κατηγορηθεί για κινήσεις υπονόμευσης, αποφασίστηκε η Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από κορυφαία στελέχη και στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που φαίνεται να οδεύει στο Πεντάγωνο, πρόκειται να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.

Ο αριθμός των μελών που θα συμμετάσχουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακόμα ανοιχτός, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προτείνει τους Σταύρο Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αυτό επειδή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να μη συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση πρόσωπα που ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το ΛΑ.Ο.Σ. από την πλευρά του έρχεται να διεκδικήσει ένα υπουργείο από μόνο του, επιδιώκοντας να φανεί το έργο που θα επιτελέσουν τα στελέχη.

Τα στελέχη που ακούγεται ότι επιλέγονται είναι ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συζητείται και το όνομα του Αστέριου Ροντούλη.

Ακόμα και το πρωί πάντως μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μέσα από επαφές, αφού έχει δοθεί στον Λουκά Παπαδήμο μία λίστα από προτεινόμενα ονόματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα