Σκληρό ροκ Μητσοτάκη για ΕΣΡ

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη για ΕΣΡ

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε απόπειρα ηθικής εξόντωσης δικαστικών και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επανακαταθέσει την "πραξικοπηματική" τροπολογία για τα κανάλια. Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα συναινέσει στο ΕΣΡ όσο ισχύει ο νόμος-Παππά.

Μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και διχάζουν την κοινωνία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων του αντιπροέδρου του ΣτΕ αλλά και την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό. Η κυβέρνηση ακολουθεί μεθόδους που προσβάλλουν τη Δημοκρατία» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προσπαθεί να ασκήσει πίεση στους δικαστές του ΣτΕ. Μίλησε, μάλιστα, για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε «παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου». Επικαλέστηκε δε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που καταγγέλλει μεθόδους τις οποίες μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα. «Ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση. Ποτέ δεν είχαμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα μεθοδεύσεων που στοχεύουν στην ηθική εξόντωση όποιου στέκεται απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε επίσης στην εφημερίδα Αυγή κάνοντας λόγο για απαράδεκτη δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής και στοιχείων του δικαστή. Παράλληλα καταλόγισε ευθύνες και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για την εντολή που έδωσε για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα γραφής μιας εξουσίας η οποία δεν έχει καμία αναστολή στην προσπάθειά της να υποσκάψει ότι της αντιστέκεται» σημείωσε. «Θα προστατεύσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης.  Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα απέναντι στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε όμως και την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε παραδεκτές τις σχετικές προσφυγές και αποφάσισε να προχωρήσει στην ουσία της εξέτασης της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. «Είναι μια εξέλιξη που με τον τρόπο της δικαιώνει απόλυτα την θέση της ΝΔ» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Προειδοποίησε, μάλιστα, την κυβέρνηση να μην επανακαταθέσει την τροπολογία Παππά για τη διαδικασία κλεισίματος των καναλιών την οποία χαρακτήρισε «πραξικοπηματική». «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφαση ανεπηρέαστη» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση: «να μη ρίξει μαύρο στα Μέσα Ενημέρωσης και να μην οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία». «Δεν φαντάζομαι μέσα στα αδιέξοδά σας να διανοηθείτε να επαναφέρετε αυτή την πραξικοπηματική τροπολογία. Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει» προειδοποίησε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μην ψάχνει για “συνενόχους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα