Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με αποπομπή τον Ιβάνοφ – “Ξεκίνα από τώρα” του απαντά

Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με αποπομπή τον Ιβάνοφ – “Ξεκίνα από τώρα” του απαντά
O πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στις 12 Ιουνίου 2018 AP

Την διαδικασία αποπομπής του προέδρου της πΓΔΜ προανήγγειλε ο Ζόραν Ζάεφ εάν δεν επικυρώσει τυχόν υπερψήφιση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα

“Οι πολίτες μας θα πάρουν μια σοφή απόφαση. Είμαι πολιτικός που υπηρετεί τους πολίτες. Έκανα μια συμφωνία, δεν ήταν εύκολη, πολλοί διαπραγματεύτηκαν πριν από μένα και θα είχαν καταλήξει σε συμφωνία αν ήταν εύκολο. Τώρα οι πολίτες έχουν την ευκαιρία του δημοψηφίσματος και είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα επικυρώσει την συμφωνία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως τόνισε ο Ζάεφ, η απόφαση του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτική ασχέτως εάν πρόκειται για συμβουλευτικό και πρόσθεσε πως  εάν οι πολίτες της πΓΔΜ εγκρίνουν την συμφωνία για το Σκοπιανό και ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν την επικυρώσει, η πλειοψηφία των βουλευτών θα επιδιώξει την αποπομπή του.

“Αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα, κανένας δε θα έχει το δικαίωμα να την ανατρέψει” τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, “εμποδίζοντας”, όπως είπε “το δρόμο της Μακεδονίας προς την Ευρώπη”.

Ιβάνοφ σε Ζάεφ: Ξεκίνα την διαδικασία

Να ξεκινήσει την διαδικασία αποπομπής του ζήτησε Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ από τον πρωθυπουργό της χώρας, λέγοντας πως η στάση του στο ζήτημα της συμφωνίας είναι οριστική και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ζητώ από τον Ζάεφ με την ίδια πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για την αλλαγή του συντάγματος της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία αποπομπής μου”, λέει ο Ιβάνοφ σε γραπτή του δήλωση στα Μέσα, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σε συνέντευξή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα