Σκουρλέτης: Αν ταυτίσουμε τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες, κάνουμε το χατήρι των τρομοκρατών

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος για τις άδειες που δόθηκαν από το υπουργείο και αφορούν σε μεταλλεία της Χαλκιδικής

Να μην κάνουμε το χατήρι των τρομοκρατών, ταυτίζοντας τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

"Αν εμείς υιοθετήσουμε αυτό που είναι τελικά στις προθέσεις των τρομοκρατών, δηλαδή να ταυτίσουμε όλους αυτούς τους πρόσφυγες, λόγω του θρησκεύματός τους, με το ISIS, καταλαβαίνετε ότι έχουμε κάνει το μεγαλύτερο χατήρι στους τρομοκράτες" είπε χαρακτηριστικά την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Για το προσφυγικό και τη στάση της κυβέρνησης, ο υπουργός τόνισε: "Δεν ανακαλύπτουμε εμείς τον ορισμό του πρόσφυγα και την αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχει ούτε ξαναγράφουμε τώρα τις διεθνείς συνθήκες. Το πλαίσιο είναι αυτό που κοινά έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ γι’ αυτές τις περιπτώσεις και σ’ αυτές τις αρχές πρέπει να πορευόμαστε ως χώρα".

Για τις άδειες του υπουργείου, που αφορούν στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, δήλωσε: "Η χθεσινή έγκριση μιας μελέτης που είχε υποβληθεί δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το υπουργείο κάνει τη δουλειά του τώρα με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι την έκανε πριν από ένα ή δύο μήνες ή πριν από πέντε μήνες. Εμείς κινούμαστε με βάση αυτό που έχουμε πει: τη νομιμότητα και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα και όχι στις Σκουριές, είναι ένα παλιό μεταλλείο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, εδώ και τέσσερις δεκαετίες και δόθηκε αυτή η άδεια διότι πληρούσε πράγματι τα χαρακτηριστικά της νομιμότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελληνικός Χρυσός: Πράσινο φως για το έργο στην Ολυμπιάδα

SHARE:

24Media Network