Σκουρλέτης για τα αίτια της ήττας: Εφαρμόσαμε μνημόνιο, κάποιοι έδωσαν λαβές για παρεξηγήσεις

Ο Πάνος Σκουρλέτης
Ο Πάνος Σκουρλέτης NEWS 24/7 88,6 / WATKINSON

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένος του Βασίλη Σκουρή στο στούντιο του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα στον απόηχο των ευρωεκλογών.

"Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός και βελτιώσεις στο αφήγημά μας" σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Βασίλη Σκουρή και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 στον απόηχο των ευρωεκλογών.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε πως πρόκειται για μια μεγάλη ήττα και παραδέχτηκε πως τα εργαλεία που διαμόρφωσαν τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τα κατάλληλα. "Δεν το περίμενε κανείς αυτό το αποτέλεσμα, πολλές οι αιτίες, άλλες βασικές και άλλες δευτερεύουσας σημασίας. Δεν καταφέραμε να αναδείξουμε όσα κάναμε αυτά τα χρόνια για τα μεσαία στρώματα" είπε.

 

Αναφορικά με τις συμπεριφορές και το ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "δόθηκαν λαβές για παρεξηγήσεις και τροφοδοτήθηκε η προπαγάνδα των αντιπάλων".

Ως βασικότερη αιτία της ήττας ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε "το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του αλλά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού."

Εξέφρασε την πεποίθησή του πως το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο εκτιμώντας πως από την μία στις εθνικές κάλπες δεν θα υπάρξει διασπορά της ψήφου σε μικρότερα κόμματα όπως στις ευρωεκλογές και από την άλλη ότι "διαφορετικά εκφράζονται οι πολίτες όταν εκλέγουν κυβέρνηση και όταν στέλνουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή, βλέποντας μάλιστα ορατό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη".

Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ είπε πως αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι "να μην αποτελέσει συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network