Σκουρλέτης: Η αποκομιδή απορριμμάτων πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση

Σκουρλέτης: Η αποκομιδή απορριμμάτων πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση
Ο ΥΠ. ΕΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ(Ελληνικη εταιρεια τοπικης αναπτυξης αυτοσιοικησης) με θεμα #Προγραμμα υποστηριξης μικρων νησων# Παρευρεθηκαν οι δημαρχοι απο νησια του Αιγαιου ο προεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημητρης Καλογεροπουλος και οι Γ.Γ του υπουργειου Ναυτιλιας---ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στο Ραδιόφωνο 24/7 για το πρόβλημα των σκουπιδιών και τις λύσεις που αναζητούνται

Για συγκλίσεις που θα φανούν στη συνάντηση στο Μαξίμου και θα προστεθούν στη ρύθμιση που θα ψηφιστεί σήμερα, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή “Η Φυλή των Φίλων” με τον Κώστα Αρβανίτη, ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε ότι θα μοριοδοτηθούν οι συμβασιούχοι ενώ άλλαξαν και τα όρια ηλικίας έτσι ώστε να περιλαμβάνονται και οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Αναφερόμενος στον νόμο Ραγκούση που προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών στην αποκομιδή απορριμμάτων, τόνισε ότι αυτό θα αλλάξει διότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ανταποδοτική και πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση. Επισήμανε ότι οι ιδιώτες θα μπορούσαν να είχαν ρόλο στη διαχείριση.

Για το αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ να μετατρέψει αυτόματα τις συμβάσεις των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου, είπε ότι αυτό μας υπερβαίνει γιατί δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημείωσε ότι έπρεπε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, για να ξέρουμε πως θα κινηθούμε νομικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα