Σκουρλέτης: Το φθινόπωρο νομοθετική λύση για τους συμβασιούχους

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Κατήγγειλε «δυνάμεις» που «στηρίζονται» από τον Κ. Μητσοτάκη και «επιχειρούν ακόμη και τώρα να ακυρώσουν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα»

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης αμέσως μετά το καλοκαίρι που θα επιλύει συνολικά τα ζητήματα των συμβασιούχων στο Δημόσιο προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μετά τις διακοπές το φθινόπωρο μια λύση συμβατή και με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο τους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα αλλά συνολικά όσους δουλεύουν με το ίδιο καθεστώς. «Θεωρώ απολύτως δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων που επιλέγουν να διεκδικούν το αυτονόητο: ότι δεν μπορεί να εργάζονται αδιαλείπτως επί 15 έτη στην ίδια θέση και να παραμένουν με ανανεούμενες συμβάσεις» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε παράλληλα ότι υπάρχουν «δυνάμεις» οι οποίες επιχειρούν να εμποδίσουν την υλοποίηση της λύσης που δόθηκε στους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στηρίζει αυτές τις δυνάμεις και τον χαρακτήρισε «αδιόρθωτο». «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και να μειώσουμε το Δημόσιο. Θέλει να επαναλάβουμε αυτό που έκανε με τους σχολικούς φύλακες. Είναι αδιόρθωτος» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

SHARE:

24Media Network