Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει τη λιτότητα

default image

Το Βερολίνο στηρίζει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Αναφέρθηκε δε στη συνάντηση που θα είχε η καγκελάριος με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στη συνάντηση που θα έχει και ο ίδιος με τον πρωθυπουργό αύριο, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά.

Και τόνισε ότι «αντιθέτως, συνηγορεί περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση», για να συνεχίσει:

«Ισχύει και εδώ αυτό που είπα και για το σύνολο της ευρωζώνης: οι επιτυχίες που καταγράφονται -και στην Ελλάδα- δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Και για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να χαλαρώσει η προσπάθεια μετά τις πρώτες επιτυχίες. Πρέπει να εκλάβουμε (τις επιτυχίες) ως επιβεβαίωση του ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι για αυτό τον λόγο πρέπει και αξίζει να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο».

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε, βρίσκονται και οι καταγεγραμμένες επιτυχίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα