Σόου Καμμένου. Τα “κάτσε κάτω αγόρι μου” και τα μπρος- πίσω στην υπόθεση Μουζάλα

Σόου Καμμένου. Τα “κάτσε κάτω αγόρι μου” και τα μπρος- πίσω στην υπόθεση Μουζάλα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι υπέβαλε παραίτηση, αλλά την πήρε πίσω γιατί ήταν ένα "λεκτικό λάθος" η αναφορά στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Γιατι ο Βενιζέλος τον αποκάλεσε αλητάμπουρα (Vids)

Τη συμμαχία του με τον Αλέξη Τσιπρα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δίνοντας κανονικό σόου στην προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης και κάνοντας στροφή 180 μοιρών στο θέμα Μουζάλα.

Ο κ.Καμμένος απάντησε στην αναφορά που έκανε σε εκείνον στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας: “Δεν άλλαξα εγώ, άλλαξε η ΝΔ” και υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό (και ως εκ τούτου την συγκυβέρνηση τους) λέγοντας: “Ο Τσίπρας  δε φίλησε κατουρημένες ποδιές, ούτε πήρε σπίτι από το Χριστοφοράκο”. Θυμήθηκε δε πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η ΝΔ είχε το σύνθημα “αλήτη προδότη Σαμαρά”, εγκαλώντας το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.

Στο σημείο αυτό από τα έδρανα της ΝΔ άρχισαν οι αντιδράσεις. Η Σοφία Βούλτεψη κάλεσε τον κ.Καμμένο να πει για το Γιάννη Μουζάλα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία για την οποία ζητούσε την παραίτηση του, ως “λεκτικό λάθος”.

Ο κ.Καμμένος μάλιστα αποκάλυψε ότι ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό. Εδειξε πάντως να μην έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί όντως και προκάλεσε τη ΝΔ “Αν έχετε τη δύναμη κατεθέστε πρόταση μομφής κατά Μουζάλα”.

Στο σημείο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γιώργος Γεωργαντάς από την πλευρά της ΝΔ άρχισαν να φωνάζουν, με τον υπουργό Άμυνας να λέει στον καθένα τους διαδοχικά “κάτσε αγόρι μου κάτω”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ.Μητσοτάκη ότι “πήγε στο ΕΛΚ και είπε στη Μέρκελ ότι ο Καμμένος είναι λαϊκιστής και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση ενώ εσείς δε δημιουργείτε πρόβλημα στην κυβέρνηση” και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση τους είπε: “Προσέχετε γιατί όπως είπε και ο Κώστας Καραμανλής κάποτε στον ΓΑΠ τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά”.

Ο κ.Καμμένος υπόστήριξε ότι ο Μαυρίκος ήταν καθημερινά στη ΝΔ και απάντησε στον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι έδωσε διαφήμιση στον υπόδικο εκδότη: “Εχω τη σύμβαση του κ.Μαυρικού με την ΕΡΤ, με ημερομηνία 22-4-15 υπογράφει ο Πέτρος Μάης που διορίσατε εσείς”.

Οι διαμαρτυρίες από πλευράς ΝΔ συνεχίστηκαν με τον προεδρεύοντα εκείνη τη στιγμή Τάσο Κουράκη να παρατηρεί τη Σοφία Βούλτεψη: “Κυρία Βούλτεψη είστε πολύ ζωηρή σήμερα”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι.

Διάβασε εξώφυλλα της Ακρόπολης υπέρ του Μητσοτάκη. “Εσεις κύριε Θεοδωράκη, οι δημοσκοπήσεις σας έδινα 17%, που το χάσατε στο δρόμο;”, σχολίασε και συνέχισε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού.

“Λέτε η αφισοκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε ένα εκ, υπάρχουν κόμματα που έχουν και μέλη ξέρετε. Εσείς όμως έχετε στο ντουλάπι σας το μεγαλύτερο σκελετό το Σημίτη”, προσθεσε, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς ότι θα παραμείνει στη συγκυβέρνηση:

“Εσείς την έχετε πατήσει γιατί δεν προλάβατε τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Εχετε ράψει πέντε φορές κοστούμια νομίζοντας ότι εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση”,  είπε στον κ.Θεοδωράκη.

“Βγάλατε τις γάτες των Ιμαλαίων και τις κατσιάσατε πια” συνέχισε και εξακολούθησε με αναφορές στον Σταύρο Ψυχάρη ο οποιος όπως είπε έπαιρνε δάνειο όταν η τράπεζα δε δάνειζε σε κανέναν.

“Όταν θα ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του Ευσταθίου και των υπολοίπων των υποβρυχίων, τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και η γάτα των Ιμαλαΐων”, είπε επίσης ο κ.Καμμένος, χαρακτηρίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή συγγενικά τους πρόσωπα που είναι μέτοχοι στη Marfin, υποστήριξε μάλιστα.

“Εισαι αλητάμπουρας” φώναξε ο κ.Βενιζέλος, χωρίς να πτοήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που συνέχισε καταλήγοντας: “Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα