‘Σοσιαλίζουσα’ η Λεπέν σύμφωνα με τον Βορίδη

‘Σοσιαλίζουσα’ η Λεπέν σύμφωνα με τον Βορίδη
Συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός απάντησε στις επιθέσεις Παπαδημούλη- Καμμένου με αφορμή την κουμπαριά του με τον Ζαν Μαρί Λεπέν και υποστήριξε ότι η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας προτείνει σοσιαλιστική πολιτική, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει πια καμία σχέση με αυτό το χώρο

Σοσιαλίστρια θεωρεί την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαριν Λεπέν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του Antenna απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημουλη και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, με αφορμή την κουμπαριά του με τον Ζαν Μαρί Λεπέν, πατέρα της σημερινής υποψήφιας προέδρου.

Ο κ.Βορίδης είπε ότι είναι γνωστό πως η δική του πολιτική σχέση με το συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, από τότε που πήγε στο ΛΑΟΣ (σσ: στον οποίο προσχώρησε ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου) καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν ανήκε στη συγκεκριμένη πολιτική ευρω-ομάδα.

Είπε επίσης ότι η κ.Λεπέν “έχει ένα πρόγραμμα διευρυμένης ρύθμισης της αγοράς, μεγάλης κρατικής παρέμβασης, μεγάλης σοσιαλιστικής ή σοσιαλίζουσας πολιτικής στα οικονομικά και ουσιαστικά εξόδου της Γαλλίας από την ΕΕ” και πρόσθεσε: “Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτές τις πολιτικές, η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις πολιτικές και αυτές είναι πολιτικές στις οποίες είμαστε απέναντι”.

Νωρίτερα ο κ.Παπαδημούλης είχε σχολιάσει μέσω twitter: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υμνητής 21ης Απριλίου-Πλεύρη, κολλητός του χουντικού κουμπάρου της Λεπέν Μάκη Βορίδη, εναντίον της ακροδεξιάς. Γελοίο!”

Ενώ ο κ.Καμμένος είχε γράψει: “Οι συνεταίροι στη κυβέρνηση με υπουργό τον άνθρωπο του Le Pen όψιμα καταδικάζουν είναι πια αργά τους νομιμοποιήσατε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα