Σπίρτζης: Άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης στη Σαμοθράκη

Σπίρτζης: Άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης στη Σαμοθράκη

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σαμοθράκη ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Κυβερνητικό Κλιμάκιο μετέβη στη Σαμοθράκη για αυτοψία, εκτίμηση ζημιών και συντονισμό των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έφτασε στη Σαμοθράκη με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, προκειμένου να εκτιμηθεί άμεσα και από κοντά η κατάσταση και να συντονιστούν οι αναγκαίες ενέργειες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, μετά την πρωτόγνωρη θεομηνία που έπληξε το νησί.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση της κατάστασης ανακοίνωσε την  άμεση εφαρμογή σχεδίου ολιστικής αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στην περιοχή, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων και διαχείρισης υδάτων, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο και να θωρακιστεί η Χώρα της Σαμοθράκης οριστικά.

Σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού να έχουν άμεσα νερό μέσα στις επόμενες μέρες. Ανέφερε πως η αποκατάσταση των δικτύων μπορεί να χρειαστεί δύο ή τρεις ημέρες.

Σημειώνεται ότι στον οικισμό καταλήγουν τέσσερα ρέματα, χωρίς την ύπαρξη ικανού δικτύου για την απορροή τέτοιας ποσότητας υδάτων. Συνέπεια αυτού ήταν τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών, λάσπης και βράχων να σωρευτούν εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Σαμοθράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα