Σπυράκη: Βατερλό για την κυβέρνηση η Novartis

Σπυράκη: Βατερλό για την κυβέρνηση η Novartis
Δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από την εκπρόσωπο τύπου κυρία Μαρία Σπυράκη και τον Τομεάρχη Αμύνης κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Πάνος Καμμένος (EUROKINISSI//Γιάννης Παναγόπουλος) Ευρωκίνηση

Αιχμές της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά της Μέρκελ για το Σκοπιανό

Στη διαχείριση των εντυπώσεων της επόμενης μέρας που οδηγεί στην κοινοβουλευτική έρευνα το σκάνδαλο της Novartis εστιάζει η ΝΔ, με την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να κάνει λόγο για «συζήτηση Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία» κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στον απόηχο της αποχής που επέλεξε η ΝΔ από την χτεσινή μυστική ψηφοφορία στη βουλή η κα Σπυράκη είπε ότι «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» σε βάρος των αντιπάλων της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ωστόσο η Μαρία Σπυράκη προειδοποίησε «να μην κλείσει η προκαταρκτική επιτροπή όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας» και σημείωσε ότι «για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα».

Σχετικά με τις αναφορές Σαμαρά περί λογοδοσίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η ΝΔ θα ζητήσει τη διερεύνηση για τη διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015, για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και του Πάνου Καμμένου καθώς και για τον κ. Κουρουμπλή.

Αιχμές κατά Μέρκελ για το Σκοπιανό

«Δεν είναι χρήσιμο η κα Μέρκελ να μη χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό. Ειλικρινά απορούμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το γεγονός».

Σε αυτό το πλαίσιο η Μαρία Σπυράκη επιτέθηκε εκ νέου στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και θα κάνει τα πάντα για να μη δοθεί το όνομα της Μακεδονίας. Θα ρίξει την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, καλώντας εκ νέου τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν στη διαπραγμάτευση Αθήνας Σκοπίων «προσέρχεται ως

Πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα