Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του "Ποταμιού", την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση σ’ αυτή τη Βουλή, αναφέρει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του και τονίζει πως δεν βρίσκονται στο κοινοβούλιο για να "βουλώνουν τρύπες"

«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα. Κάνει το λάθος όλων των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών. Διατάσσει οριζόντιες περικοπές σε όλους και δεν θέλει να συγκρουστεί με συντεχνίες». 

Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ καταγγέλλει ότι «πολλές αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών ρίχνουν νερό στον μύλο της διαφθοράς». «Η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις. Αν ήταν έτσι και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί θα είχαν πάρει Όσκαρ» προσθέτει, ενώ διευκρινίζει ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση διότι «με 4% δεν μπορούμε να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις».

Το Ποτάμι δεν είναι για να βουλώνει τρύπες

Επαναλαμβάνει παράλληλα ότι «το Ποτάμι δεν είναι για να βουλώνει τρύπες, έχει τη δική του πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει τις λύσεις και τους ανθρώπους» και ξεκαθαρίζει σε αυστηρό τόνο ότι «θα μείνουμε στην αντιπολίτευση, με εποικοδομητικές προτάσεις, θα κάνουμε το καθήκον μας, θα ψηφίζουμε αυτά που είναι προς το συμφέρον των πολλών και θα καταψηφίζουμε αυτά που αναπαράγουν την κρίση».

Μιλώντας για τη λάσπη που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του δέχεται το Ποτάμι, τονίζει πως «οι υπόνομοι είναι ανεξάντλητοι» και διαπιστώνει ότι ορισμένοι στην Κουμουνδούρου που τώρα έχουν μετακομίσει στα υπουργεία και στο Μέγαρο Μαξίμου «δεν βάζουν μυαλό». «Είπα στον κ. Τσίπρα ότι το όριό είναι μέχρι εδώ. Όποιος από το περιβάλλον του εκλαμβάνει τη μεγαθυμία μου ως αδυναμία θα χάσει», διαμηνύει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων

Τέλος, ερωτώμενος για το κατά πόσο το Ποτάμι μπορεί να δεχθεί στους κόλπους του «βαριά ονόματα» άλλων πολιτικών σχηματισμών, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρινίζει ότι «οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Συζητάμε και με ‘’βαριά ονόματα’’, γιατί έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού, αυτούς που τόλμησαν και συγκρούστηκαν».

«Τα μετανοούντα κόμματα εξουσίας όμως πρέπει να αποδείξουν ότι όντως μετανόησαν» προσθέτει και καταλήγει αναφερόμενος στο προσεχές συνέδριο του Κινήματος ότι «τον Δεκέμβρη θα έχουμε στήσει στα πόδια του ένα νέο Κίνημα. Μια πολεμική μηχανή για τους αντιπάλους μας αλλά και μια κυψέλη δημοκρατίας και λύσεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα