Σταθάκης: ‘Απαράδεκτο’ το κείμενο της ΝΔ για ποινικές ευθύνες στη ΔΕΗ

Σταθάκης: ‘Απαράδεκτο’ το κείμενο της ΝΔ για ποινικές ευθύνες στη ΔΕΗ
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , , 15 2015. SOOC

Ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για τη ΔΕΗ αλλά απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα της ΝΔ που μιλά για ποινικές ευθύνες

Ενημέρωση στη Βουλή σχετικά την πορεία της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ θα παράσχει σύντομα η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος όμως απέρριψε ως ουσιαστικά αλλά και τυπικά απαράδεκτο το αίτημα της ΝΔ που μιλά για ποινικές ευθύνες στο θέμα.

«Το κείμενο είναι απαράδεκτο το υπογραμμίζω» είπε ο κ. Σταθάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει και «απειλές για ειδικά δικαστήρια». Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το αίτημα της ΝΔ πάσχει όμως και για τυπικούς λόγους. «Από ό,τι μαθαίνω από την πρόεδρο της Επιτροπής το αίτημα της ΝΔ δεν πληροί ούτε τα τυπικά για να προκαλέσει τη συζήτηση. Η απάντησή μου είναι αρνητική απέναντι στη ΝΔ» ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι με πρωτοβουλία δική της η κυβέρνηση θα κάνει ειδική συζήτηση στην Επιτροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε καλέσει τον κ. Παναγιωτάκη «να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της ΔΕΗ και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης». Στο κείμενό της η ΝΔ καλούσε μάλιστα τον επικεφαλής της ΔΕΗ «να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο».

Εξάλλου, ο κ. Σταθάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα παραχώρησης μέρους λιγνιτικών μονάδων αλλά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι έχει τη θέση: «πουλήστε τα όλα για να νομιμοποιήσει το σχέδιό της». «Για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ πρέπει η ΔΕΗ να οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση η ΔΕΗ, άρα οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν» σημείωσε και σχολίασε: «διαβάζουμε ότι δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς, ότι το καλοκαίρι θα καταρρεύσει και άλλα…»

«Εμείς έχουμε άλλη στρατηγική. Θα ανοίξουμε την αγορά αλλά ο πυλώνας του συστήματός μας θα είναι η ΔΕΗ» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: «άλλο το σχέδιο της ΝΔ και άλλο το δικό μας».

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα