Σταθάκης: Ευτυχώς ακυρώσαμε τις ιδιωτικοποιήσεις της ΝΔ στην ενέργεια

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης EUROKINISSI

"Πετύχαμε καλύτερους όρους, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος" απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατήγγειλε τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τάχθηκε κατά της πώλησης λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, αντιτείνοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέφεραν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος και διατήρησαν περισσότερες ενεργειακές μονάδες υπό δημόσιο έλεγχο.

«Ευτυχώς η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε και τις τρεις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούσε η ΝΔ στην ενέργεια» είπε ο κ. Σταθάκης απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη και αντέτεινε ότι η κυβέρνηση πέτυχε πολύ υψηλότερο τίμημα για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ σε σχέση με την ΝΔ, διατήρησε το 51% του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο και ανέτρεψε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ που προέβλεπε πώληση ακόμη και υδροηλεκτρικών μονάδων.

«Κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος» είπε ο κ. Σταθάκης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε καλύτερους όρους. «Ανατρέψαμε και το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ. Το αλλάξαμε. Δεν πουλήσαμε καμία υδροηλεκτρική μονάδα» είπε. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων γίνεται μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. «Πωλείται το 9% του παραγωγικού δυναμικού και η χώρα γίνεται συμβατή με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης

Αντέκρουσε, επίσης, και το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη ότι επί ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν τα έργα στρατηγικού χαρακτήρα στην ενέργεια. «Υπάρχει συνέχεια στα μεγάλα ενεργειακά έργα. Ο TAP φτιάχτηκε και ολοκληρώνεται επί ημερών αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα ξεκινήσει ο IGB ο κάθετος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ, Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις μονάδων της ΔΕΗ

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Όχι ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ

ADVERTISING

SHARE: