Σταθάκης για Eldorado: Πλήρης η αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα- Στη διαιτησία οι Σκουριές

Σταθάκης για Eldorado: Πλήρης η αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα- Στη διαιτησία οι Σκουριές
Υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα - Πρέβεζα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρη Στεργιούλη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης για τις εγκαταστάσεις της Eldorado στην Ολυμπιάδα

Στη διαιτησία έχει παραπεμφθεί το ζήτημα του φακέλλου για το ορυχείο των Σκουριών επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι και οι τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής θα έχουν δοθεί έως αύριο, αφού η σχετική διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Eldorado Gold που έφθασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και στο υπουργείο Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός, που επισήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ότι η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο άρα δίνονται οι τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Δεύτερον, το θέμα των Σκουριών όπως και το θέμα της μεταλλουργίας που παραμένει σε εκκρεμότητα μιας και δεν έχουν κατατεθεί τελικά σχέδια από την εταιρία, θα μπουν στη διαδικασία της διαιτησίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ.Σταθάκης η διαδικασία στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ξεκινά από σήμερα, θα είναι τρίμηνης διάρκειας και θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρίας απέναντι στο δημόσιο και το όφελος του δημοσίου που το ελληνικό δημόσιο καλείται να υπερασπιστεί. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο.

Σημειώνεται πως πριν από λίγο δόθηκαν οι δύο εκ των τριών αδειών, με την τρίτη να δίνεται έως αύριο, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα