Τσακαλώτος: ‘Η συζήτηση με τους Θεσμούς πάει αρκετά καλά’. Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΟΙΠ

Τσακαλώτος: ‘Η συζήτηση με τους Θεσμούς πάει αρκετά καλά’. Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΟΙΠ
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα 10 Αυγοιύστου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό με τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών να δηλώνουν εξερχόμενοι του Μαξίμου πως πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία το συντομότερο

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πάει πίσω από την συμφωνία των Βρυξελλών.

«Έχουμε μια συζήτηση με τους θεσμούς που πάει αρκετά καλά. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε ξανά και ξανά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε μία συμφωνία» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι αύριο το πρωί, είπε «δεν ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωι, αλλά σύντομα, θα είναι σύντομα».

Ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι ψηφισμένη στο τέλος της εβδομάδας, είπε «θα το δούμε και αυτό και την διαδικασία, τώρα εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα. Η διαπραγμάτευση πως θα πάει μετά στην Βουλή και με ποια διαδικασία, θα το δούμε».

Αναφορικά με τις δηλώσεις από την Γερμανία, ο κ. Τσακαλώτος είπε «εμείς έχουμε μια στοχοπροσήλωση που έλεγαν οι παλιοί αριστεροί για την συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτόν τον στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς γι’ αυτόν τον στόχο».

Ερωτηθείς για όσα λέγονται περί συμφωνίας-γέφυρας, είπε «ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν αυτή η συμφωνία (σ.σ των Βρυξελλών) και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτήν την συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα