Σταθόπουλος: Το κράτος μπορεί να καθιερώσει μόνο του την θρησκευτική ουδετερότητα

Σταθόπουλος: Το κράτος μπορεί να καθιερώσει μόνο του την θρησκευτική ουδετερότητα
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος EUROKINISSI

"Είναι σαν να νιώθουν κάποιοι ιεράρχες ανασφάλεια χωρίς την εξάρτηση από το κράτος" τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

“Το κράτος μπορεί να καθιερώσει τη θρησκευτική ουδετερότητα και μόνο του,” δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος, παρ’ ό,τι ο ίδιος, όπως είπε, προτιμά τη συναινετική λύση με την εκκλησία.

Όπως ανέφερε, το κρίσιμο είναι η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, την οποία η εκκλησία φαίνεται να μην αποδεχεται και τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να έχει ίση μεταχείριση έναντι των πολιτών της, ανεξαρτήτως εάν αυτοί ανήκουν σε πλειοψηφίες ή μειοψηφίες ενώ πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι να αποβληθεί η εκκλησία από την κοινωνία.

“Η κοινωνία θα παραμείνει θρησκευόμενη” είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, όμως, ότι το κράτος πρέπει να είναι ουδέτερο και αυτό σημαίνει ότι η εκκλησία θα χάσει την κρατική εξάρτηση που, κατά τη γνώμη του, μειώνει την αυτονομία της.

Ο κ. Σταθόπουλος εκτίμησε επίσης ότι η εκκλησία θα είναι κερδισμένη από τον διαχωρισμό, λέγοντας ότι οι πιο φωτισμένοι στους κόλπους της τον δέχονται.

Μίλησε επίσης για συμφέροντα σε σχέση με την “κρατική εκκλησία” όπως την αποκάλεσε, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει.

“Είναι σαν να νιώθουν κάποιοι ιεράρχες ανασφάλεια χωρίς την εξάρτηση από το κράτος” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version