Στέφανος Παραστατίδης για ΕΣΥ: Ζητούμενο είναι ένα σύστημα υγείας που θα λογοδοτεί στον πολίτη

Στέφανος Παραστατίδης για ΕΣΥ: Ζητούμενο είναι ένα σύστημα υγείας που θα λογοδοτεί στον πολίτη
facebook/Stefanos Parastatidis

Το ΕΣΥ θεωρείται ως η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, τονίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τονίζει πως χρειάζεται "μία νέα οργάνωση που θα βοηθήσει τις δομές υγείας να υπηρετήσουν καλύτερα τις ανθρώπινες αξίες".

Ισότητα, ποιότητα, προσβασιμότητα, βιωσιμότητα, καθολικότητα, ανταποκρισιμότητα, ανθρωποκεντρικότητα. “Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά για την επάρκεια και συνεχή βελτίωση του  ΕΣΥ“, όπως ααφέρει σε ανάρτησή του στο facebook o Στέφανος Παραστατίδης, γιατρός και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει, το ΕΣΥ θεωρείται ως η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, “αφέθηκε όμως στη μοίρα του”, με αποτέλεσμα “η στήριξη και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το σύστημα υγείας αγγίζει το ναδίρ”.

Κατα τον κ. Παραστατίδη, “το ΕΣΥ πρέπει να αλλάξει ως προς τη φιλοσοφία του ούτως ώστε να συνεχίσει τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες για τις οποίες δημιουργήθηκε, με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο αποτέλεσμα”.

“Ζητούμενο είναι ένα σύστημα υγείας σε όσμωση με την κοινωνία, που θα λογοδοτεί στον πολίτη, θα καταγράφει τις ανάγκες του και θα επανασχεδιάζει τον τρόπο παροχής υπηρεσιών, ένα σύστημα υγείας που θα αξιοποιεί κάθε ευρώ που ξοδεύει και θα το επιστρέφει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στον πολίτη” σημειώνει χαρακτηριστικά και καταλήγει, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Το σύστημα δεν πρέπει να εστιάζει πλέον στον ασθενή αλλά στον πολίτη και την οικογένειά του -αυτή είναι η σύγχρονη μορφή πρόληψης. Η δημιουργία υποδομών για την καταχώρηση και ανάλυση των δεδομένων είναι απαραίτητη, όπως και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. Σίγουρα, χρειαζόμαστε μία bottom-up προσέγγιση με ισχυρό, δωρεάν και καθολικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κλιμάκωση στις ανώτερες βαθμίδες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα