Στη δικαιοσύνη το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;

Στη δικαιοσύνη το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;
ΑΘΗΝΑ-Υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ./PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

"Πιέσεις" δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το πολύκροτο σχέδιο δολοφονίας του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. "Θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα", τόνισε ο Ε. Αντώναρος σε πρωινή εκπομπή (Vid)

Ο Κώστας Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ώστε να διερευνήσουν την υπόθεση σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του που αποκαλύφθηκε από απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, από την ημέρα, που αποκαλύφθηκε η εν λόγω έκθεση, ο Καραμανλής έχει συναντηθεί στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη με ανώτατους αξιωματικούς που επί κυβερνήσεων ΝΔ κατείχαν θέσεις σε θέματα ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών.

Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους  συμμάχους, οι οποίοι φαίνεται πως ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στενό περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού εκτιμά πως εκείνη την περίοδο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο με στόχο την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και φέρνουν ως παραδείγματα τις υποθέσεις των υποκλοπών, του Βατοπεδίου και των μεγάλων πυρκαγιών του 2007.

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις ο Καραμανλής δεν φαίνεται πως θα προβεί ακόμα σε κάποια ενέργεια, που θα αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη στο ιδιαίτερο πολιτικό κλίμα, το οποίο επικρατεί.

Όπως δήλωσε και ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, “ο Καραμανλής θα τοποθετηθεί όταν έρθει η ώρα”.

Ο βουλευτής της ΝΔ,  υπογράμμισε πως ότι ο ίδιος μιλάει καθημερινά με τον τέως πρωθυπουργό, αλλά δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις τους, προσθέτοντας πως παρακολουθεί όσα γίνονται στη χώρα μας και τα αναλύει.

Τέλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, σημείωσε πως “αυτά είναι εμπιστευτικά θέματα μεγάλης λεπτότητας, τα οποία αντιμετωπίζω με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα και προσοχή. Όπου υπάρχει τέτοιο θέμα οι αρχές θα το διερευνήσουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα