Στη ΝΔ (πάλι) όλοι περιμένουν τον Καραμανλή

Στη ΝΔ (πάλι) όλοι περιμένουν τον Καραμανλή
3rd Presidential vote at the Plenary hall of the Greek Parliament, on Dec. 29, 2014 / , , 29 , 2014 Menelaos Myrillas / SOOC

Το ερώτημα εάν θα παρέμβει ο πρώην πρωθυπουργός με γνώμονα την αποσόβηση της εσωκομματικής κρίσης και την ενότητα της παράταξης, απασχολεί το γαλάζιο παρασκήνιο. Καθώς σήμερα στις 19:00 συνεδριάζει η ΚΟ, τίθεται όμως καταρχήν το ερώτημα εάν θα παραστεί στη συνεδρίαση

Ως συνήθως, όποτε τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τη Νέα Δημοκρατία, έτσι πολλοί γαλάζιοι στρέφονται στον Κώστα Καραμανλή ζητώντας να παρέμβει για να διασώσει την παράταξη. Αυτό δεν μπορούσε παρά να συμβεί και μετά το πρωτοφανές φιάσκο της Κυριακής με την αναβολή της εκλογής προέδρου.

Από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα έσπασαν και από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν τα επίμονα αιτήματα για ραντεβού στην Παναγή Κυριακού. Ουδεμία διαρροή όμως έγινε, ούτε καν η διαρροή ότι… δεν γίνεται καμία διαρροή. Τα πράγματα ήταν άλλωστε πολύ ρευστά και λεπτά, με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός να περιμένει προφανώς να δει ποιες θα ήταν οι εξελίξεις μετά την αποτυχία μίας διαδικασίας, στην οποία ο ίδιος δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο και την οποία φέρεται να είχε θεωρήσει βιαστική.

Καθώς όμως απόψε στις 19:00 συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα, μέσα σε ένα σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι μετά και τη χθεσινή μετωπική Μεϊμαράκη- Σαμαρά και τη συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, το ερώτημα που τίθεται καταρχήν είναι εάν ο κ.Καραμανλής θα παραστεί στη συνεδρίαση.

Απάντηση οριστική δεν έχει δοθεί ακόμη. Το πιθανότερο είναι όμως να επιλέξει -όπως και στις συνεδριάσεις των τελευταίων μηνών- να μην πάει στην κοινοβουλευτική ομάδα, διότι εάν εμφανιστεί στην αίθουσα της Γερουσίας είτε θα κληθεί να παρέμβει είτε θα γίνει μάρτυρας σκηνών διόλου κολακευτικών για την κεντροδεξιά.

Πάντως εάν τελικά επέλεγε ο κ.Καραμανλής να εμπλακεί προκειμένου να διασώσει το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα το έκανε δια δήλωσης όπως ορισμένοι υποθέτουν. Ενδεχομένως ούτε δια μίας ομιλίας σε ανοιχτή συνεδρίαση. Κάποιοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να καλέσει τους τέσσερις υποψήφιους και να τους ζητήσει να χαμηλώσουν τους τόνους, έστω κι αν δεν έχει τη θεσμική θέση για να εγγυηθεί ο ίδιος τη διαδικασία, όπως το 2009, όταν η παρουσία του ήταν ο μόνος παράγοντας που απέτρεψε σε ορισμένες φάσεις (όπως η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής στις 31 Οκτωβρίου) το να ξεφύγει η κατάσταση ακόμη περισσότερο από τον έλεγχο.

Αλλά το ερώτημα πια για τη ΝΔ είναι μπορεί ακόμη και ένας Καραμανλής να τη διασώσει;

Εκτός εάν όπως έγινε και προεκλογικά όταν τα πράγματα είχαν πάλι φτάσει σε οριακό σημείο, λειτουργήσει έστω και τώρα για τους γαλάζιους το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα