Στη ΝΔ προσχώρησε ο Ιάσωνας Φωτήλας

Στη ΝΔ προσχώρησε ο Ιάσωνας Φωτήλας
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συνάντηση είχε πριν από λίγο του πρώην βουλευτή του Ποταμιού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως σε λίγο το Μοσχάτο.

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φωτήλας είχε διαγραφεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη καθώς τασσόταν υπέρ της άποψης της συμπόρευσης του Ποταμιού με τη ΝΔ σε αντίθεση με την «αυτόνομη πορεία» που είχε επιλέξει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πλέον ο κ. Φωτήλας γίνεται ένα ακόμη πρώην στέλεχος του Ποταμιού που συντάσσεται με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ μετά το Θόδωρο Σκυλακάκη και τη Δράση που διέκοψαν τη συνεργασία τους με το Ποτάμι.

Φωτήλας: Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενωνόμαστε οι Έλληνες και βγαίνουμε από την κρίση

“Με ιδιαίτερη τιμή και υψηλό αίσθημα ευθύνης συστρατεύομαι σήμερα με τη Ν.Δ και τον πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να συμβάλλω κι εγώ στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου”, δήλωσε ο Ιάσωνας Φωτήλας.

“Στις ερχόμενες εκλογές – οποτεδήποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν – θα πρέπει να  ηττηθεί η  οικτρή πολιτική του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το πραγματικό δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Συνέχιση του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης ή νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση;

 Η Ν.Δ, η ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό συντελεστή της ευρωπαϊκής – δημοκρατικής πορείας της χώρας μας. Είναι η δύναμη που εγγυάται σήμερα την εθνική ενότητα στη βάση της αλήθειας σε αντίθεση με τον διχασμό των πολιτών που συστηματικά καλλιεργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα δεν υπάρχει πολυτέλεια για μοναχικές πορείες. Απαιτείται κοινή συστράτευση ευρύτερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Από τη μεριά μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ανταποκριθώ στα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις της νέας περιόδου”, τόνισε και ευχαρίστησε θερμά τη ΝΔ και τον πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του καλωσόρισε τον κ. Φωτήλα στη ΝΔ και μετά το πέρας της συνάντησης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, γνωστοποίησε ότι από σήμερα ο κ. Φωτήλας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα