Στη ΝΔ θεωρούν τα αποτελέσματα των δημοτικών ψήφο εμπιστοσύνης των μη προνομιούχων

Στη ΝΔ θεωρούν τα αποτελέσματα των δημοτικών ψήφο εμπιστοσύνης των μη προνομιούχων
Τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Το γεγονός ότι γαλάζιοι δήμαρχοι επικράτησαν ακόμη και σε δήμους- παραδοσιακά “κάστρα” του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και του ΚΚΕ, ερμηνεύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως απόδειξη του ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έπεισε τους πολίτες που επλήγησαν από την κρίση

Ως ψήφο εμπιστοσύνης των λεγόμενων μη προνομιούχων περιοχών στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κοινωνική του πολιτική “διαβάζουν” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ιδίως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου διαχρονικά κυριαρχούσε η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές ανατράπηκαν εκλογικοί συσχετισμοί δεκαετιών σε σειρά δήμων της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας που όχι μόνον θεωρούνταν προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμη και του ΚΚΕ.

Ως παράδειγμα φέρνουν το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της ΝΔ κατάφεραν να κερδίσουν τους τέσσερις από τους πέντε δήμους που συγκροτούν την περιφέρεια της Δυτικής Αττικής,. Στην Ελευσίνα και τη Φυλή οι υποψήφιοι της ΝΔ επικράτησαν μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, ενώ χθες στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ νίκησαν τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στη Μάνδρα. Στα δε Μέγαρα, επισημαίνουν, επικράτησε ανεξάρτητος υποψήφιος που δεν υποστηριζόταν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακά θεωρούν στελέχη της ΝΔ και τα αποτελέσματα στους δήμους που αποτελούν τη νέα εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών, των δυτικών περιοχών της πρώην Β΄Αθηνών. Τονίζουν ιδιαίτερα ότι στο Αιγάλεω επικράτησε ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιάννης Γκίκας, ο οποίος κέρδισε στο νήμα τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα με μόλις 54 ψήφους διαφορά. Μάλιστα επισημαίνουν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την τελευταία εβδομάδα το Αιγάλεω, ότι τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιεί πολύ συχνά εξορμήσεις και δράσεις σε γειτονιές της δυτικής Αθήνας, καθώς και ότι επέλεξε εξάλλου το Μοσχάτο για την έδρα του κόμματος. Σημειωτέον ότι τελευταία φορά που υποψήφιος που πρόσκειται στη ΝΔ κατόρθωσε να νικήσει στο Αιγάλεω, ήταν το 2006.

Από τη ΝΔ επισημαίνουν επίσης ότι στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο νυν κεντροαριστερός δήμαρχος που εκλέγεται τα τελευταία 12 χρόνια έχασε από τον νεοδημοκράτη Γιώργο Τσίρμπα. Θεωρούν δε ότι χρεώνονται πλέον στη ΝΔ και το Χαϊδάρι και η Πετρούπολη, επειδή οι δύο κόκκινοι δήμαρχοι του ΚΚΕ ηττήθηκαν από ανεξάρτητους υποψήφιους, τα ψηφοδέλτια των οποίων στελεχώνονται και από γαλάζια στελέχη.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι δεν θεωρούν έκπληξη τη νίκη υποψηφίων της ΝΔ στο Αιγάλεω αλλά και σε δήμους όπως ο Κορυδαλλός και η Ελευσίνα. Και αυτό καθώς εκτιμούν ότι το μήνυμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, με ίδιο βάρος στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη για τους αδύναμους, που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αγγίζει πλέον -όπως εκτιμούν ότι έδειξαν και τα exit poll των Ευρωεκλογών- τους πολίτες που επλήγησαν από την κρίση και αναζητούν μια καλύτερη προοπτική.

Τα αποτελέσματα στους δήμους της Αττικής συνδέονται όμως σύμφωνα με τη ΝΔ και με το αποτέλεσμα που καταγράφηκε χθες και στην περιφέρεια Αττικής, καθώς ο Γιώργος Πατούλης απέσπασε χθες 67,5% στη Δυτική Αττική, 57,5% στον δυτικό τομέα και 62% στον Πειραιά. Γαλάζια στελέχη σημειώνουν μάλιστα ότι και στις τρεις ευρύτερες περιοχές της Αττικής, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κατόρθωσε στο δεύτερο γύρο να πάρει μεγαλύτερο τμήμα της πίτας των ψηφοφόρων που είχαν επιλέξει την πρώτη Κυριακή άλλους υποψηφίους σε σχέση με τη Ρένα Δούρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα