Στη σκιά της συνάντησης Θεοδωράκη-Τσίπρα συνεδριάζει το ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής

Στη σκιά της συνάντησης Θεοδωράκη-Τσίπρα συνεδριάζει το ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής
Συνεδριασε σημερα στα γραφεια του Ποταμιου το πολιτικο συμβουλιο του κινηματος Αλλαγης (Φωφη Γεννηματα Σταυρος Θεοδωρακης Νικος Ανδρουλακης, Γιωργος Καμινης Θανασης Θεοχαροπουλος και Γιωργος Παπανδρεου) eurokinissi

Να βάλει τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά, λίγες μέρες πριν το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Υπό τη “βαριά” σκιά της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα διεξαχθεί σήμερα, στις 10.30, στη Χαριλάου Τρικούπη το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Αν και το κλίμα στον φορέα της Κεντροαριστεράς θα έπρεπε να είναι πανηγυρικό, αφού απομένουν λίγες μόλις ημέρες για την έναρξη του ιδρυτικού του, τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται από κορυφαία στελέχη σε θέματα μείζονος σημασίας προκαλούν σύγχυση στη βάση. Παράλληλα, το χάος που προκλήθηκε στα οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου δημιούργησε κλίμα εσωστρέφειας, αδικώντας το πολιτικό σκέλος της προσυνεδριακής διαδικασίας, που σύμφωνα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη και να του ζητήσει να συναντηθούν για να συζητήσουν από κοντά την πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προκάλεσε ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη, εξαιτίας της αποδοχής της από την πλευρά του επικεφαλής του Ποταμιού. Όπως εξηγούσαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, η ενόχληση δεν προήλθε από την συνάντηση αυτή καθ’ αυτή, αλλά από το γεγονός ότι ο Στ.Θεοδωράκης “μπλέχτηκε” σε μια επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλία από τη μεριά του Αλ.Τσίπρα.  

Στην δύσκολη εξίσωση των τελευταίων ημερών, έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Η επιλογή του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή, που θα αφορούσε τους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων του Αλ.Τσίπρα, κόντρα στη γραμμή του “άκυρου” που είχε επιλέξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνεργάτες της που εισηγήθηκαν στην Φ.Γεννηματά να αντιδράσει δυναμικά στην κίνηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά. Η ίδια όμως αποφάσισε ότι αυτή την περίοδο η παράταξη έχει ανάγκη την ενότητα και όχι μια σκληρή σύγκρουση.

Και πάνω στην γραμμή της ενότητας είναι αποφασισμένη να χτίσει το αύριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθιστώντας το σαφές από την εισηγητική της ομιλία, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα όμως, στοχεύει να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα διαλυτικά φαινόμενα θα λάβουν τέλος. Επίσης, θα εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει αποκλεισμός κανενός κόμματος ή ομάδας που συμμετείχαν στις ιδρυτικές διαδικασίες, έτσι ώστε να μπει οριστικά τέλος στον κύκλο εσωστρέφειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα