Στη Βουλή φέρνουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τη συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη

Στη Βουλή φέρνουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τη συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Ανιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της ΑΣΔΕΝ από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο στον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη και του Αρχηγού Στόλου(φωτό) από τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα στον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη. (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) Eurokinissi

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος της ΝΔ και ο Θ. Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταγγέλλουν τον υπουργό Άμυνας για «αντιθεσμική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Την επικοινωνία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με εφοπλιστή, καταδικασμένο σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών καταδίκασαν με ερωτήσεις τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητώντας μάλιστα περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εκ μέρους της ΝΔ ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μιλά για  «απαράδεκτη παρέμβαση» που επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Καμμένο. Ρωτά μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εάν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και εάν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια για να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Αντίστοιχα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε «απολύτως αντιθεσμική» την επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον κρατούμενο. Ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτά μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν η επικοινωνία ήταν «άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής». Ζητεί επίσης να αποκαλυφθεί «σε ποιο σημείο της διαδικασίας  και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του υπουργού  Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του  στην Εισαγγελία και ποιες  ήταν οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο θέμα και με παρέμβασή του στη Βουλή κάνοντας λόγο για «βορβορώδεις» αποκαλύψεις. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης ή να διαψεύσει τις αποκαλύψεις ή να τις διερευνήσει σε βάθος.

Κοντονής: οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν πολιτικό λόγο στα κόμματα

 Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο θέμα.

«Βορβορώδης κατάσταση και βροντώδης είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα» είπε ο κ. Κοντονής και κατήγγειλε οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν «να διαμορφώσουν δια των φιλικών τους εφημερίδων ένα κλίμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε, πάντως, ότι θα ελεγχθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες ως προς τον κανονισμό της Φυλακής. Τόνισε όμως ότι θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα η δικαστική έρευνα που αφορά την απόπειρα μεταφοράς «2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα». «Την αλήθεια θα τη μάθουμε. Ελπίζω να μην εμπλέκεται κανένας έλληνας πολίτης σε αυτή την υπόθεση που θα σκόρπιζε το θάνατο στην ελληνική νεολαία» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι το ζήτημα της καταγγελλόμενης παρέμβασης δεν μπορεί να συζητηθεί «δικανικά ή κοινοβουλευτικά» γιατί έχει προκύψει από μία είδηση που αφορά σε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα. «Οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση τέτοιου υλικού προβλέπονται στον νόμο και εδώ αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα