ΝΔ για εξεταστική: Θα τα ψάξουμε όλα από το 2015 και μετά

ΝΔ για εξεταστική: Θα τα ψάξουμε όλα από το 2015 και μετά
Γραφεία ΝΔ στην Πειραιώς EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόθεση της ΝΔ να διευρύνει το αντικείμενο της εξεταστικής που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη “λίστα Πέτσα” ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει από το 2015 επιβεβαίωσε ο Γ. Οικονόμου

Στην αντεπίθεση περνάει η Νέα Δημοκρατία μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λεγόμενη “λίστα Πέτσα”, προαναγγέλλοντας ότι θα διευρύνει το αντικείμενο ώστε να συμπεριλάβει, όπως είχε γράψει και το NEWS 24/7, όλη την περίοδο από το 2015 και μετά.

Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προειδοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και στην υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

“Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί σε θέματα που, έτσι κι αλλιώς, έχουν απαντηθεί πολλές φορές και που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα εργαλειοποιήσει, για να κρύψει την παταγώδη του αποτυχία στα μεγάλα, στα κεφαλαιώδη που απασχολούν την Πατρίδα και την κοινωνία. Αφού είναι να συζητήσουμε, θα συζητήσουμε για όλη την περίοδο από το 2015 και μετά”, δήλωσε ο κ.Οικονόμου (ΣΚΑΪ)

“Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση από κανέναν από το πολιτικό φάσμα, από τα πολιτικά κόμματα, για να μπούμε σε αυτή την κουβέντα. Η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση, έχει αυτή την πρόθεση, να μπει στη συζήτηση και να δούμε όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα ζητήματα αυτά από το 2015 και μετά”, εκτίμησε επίσης (Real FM) και πρόσθεσε:

“Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναθυμηθούμε; Θέλει  να τα ξανακουβεντιάσουμε; Θέλει να τα ξαναψάξουμε; Με πολύ μεγάλη χαρά.  Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.”

Ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήδη έχει απαντήσει θεσμικά πέντε φορές στη Βουλή για τη “λίστα Πέτσα” και έχει δημοσιοποιήσει τη λίστα των ΜΜΕ που ενισχύθηκαν, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν και επιστολές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα κανάλια στις οποίες δήλωνε σύμφωνη με τη χρηματοδότηση και τη συνέχιση της. Και σχολίασε καυστικά το γεγονός ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική χαρακτηρίζει την πανδημία του κορονοϊού “έκτακτη κατάσταση”, εντός εισαγωγικών, “λες και ήταν κάτι που το ζούσαμε κάθε μέρα, που το είχε διαχειριστεί και ο κ. Τσίπρας ή που το είχε διαχειριστεί και ο προηγούμενος από τον κ. Τσίπρα, πρωθυπουργός, ή οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη, τα τελευταία 70 – 80 χρόνια.”

Υπερασπίστηκε δε την επιλογή της κυβέρνησης να ενημερώσει μέσω των ΜΜΕ την κοινωνία για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον Covid,καθώς και για την ανάγκη εμβολιασμού.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αγκυλωμένος σε συνταγές και σε τακτικές του παρελθόντος και προειδοποίησε πως: “Όλα απαντήθηκαν και θα απαντηθούν και θα έχουμε τη δυνατότητα -μιας και θα ψάξουμε από το 2015 και μετά τι γινόταν- να θυμηθούμε και ωραία και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα