Στην αντεπίθεση ο Ν. Φίλης μετά τις αντιδράσεις περί Γενοκτονίας: Καθημερινά αναζωπυρώνεται ο εθνικιστικός λόγος

Στην αντεπίθεση ο Ν. Φίλης μετά τις αντιδράσεις περί Γενοκτονίας: Καθημερινά αναζωπυρώνεται ο εθνικιστικός λόγος
Κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. Αντικείμενο της σύσκεψης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο Ν. Φίλης και η Σ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε και παίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο στην διαμόρφωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας.

Απάντηση στις αιχμές και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα υποστήριξε στην εκπομπή “στον Ενικό” με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στο πανεπιστήμιο Αθηνών κατήγγειλε παλαιά και νέα στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, εννοώντας προφανώς τις φωνές αντίδρασης για τις απόψεις που διατύπωσε.

Στο πλευρό του στάθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που υποστήριξε ότι υπάρχουν “φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν ένας άνθρωπος θέλει να πει οτιδήποτε δεν μπορεί να τολμήσει να πει κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις”.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: “Η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για τη δημόσια εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για να στοχαστούμε. Συνεχώς ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε ζώνη χαμένων ευκαιριών. Καθημερινά υπάρχει αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τον οποίο ζούμε ως παρηγορητικό λόγο στην οικονομική κρίση” είπε αναφερόμενος εμμέσως στις επιθέσεις που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων. “Η Πολιτεία θα παραμείνει στο πλευρό του δημόσιου πανεπιστημίου”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα