Στην αντεπίθεση περνά ο Τσίπρας για τη διαφθορά

Στην αντεπίθεση περνά ο Τσίπρας για τη διαφθορά
Plenary discussion about the refugee crisis. Athens Feb. 24, 2016/ . 24 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη έτοιμα στο συρτάρι του τα "χαρτιά" που θα ανοίξει στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή. Στο επίκεντρο το τρίγωνο της διαφθοράς ΜΜΕ-διοικήσεων τραπεζών-παλαιού πολιτικού συστήματος

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ανεβάσει στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση και να αλλάξει την ατζέντα στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς που θεωρεί προνομιακό.

Στη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ αναμένεται να γίνει ένας σχεδιασμός της «μητέρας των μαχών» στη Βουλή με το Μαξίμου να βρίσκει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «μπετονάρει» τους βουλευτές της, αλλά και να «ανακατέψει την τράπουλα» των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος.

Τα τελευταία στοιχεία από τις διάφορες λίστες φοροδιαφυγής (Μπόργιανς, Λαγκάρντ), τα δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις που έχουν δοθεί, οι πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, οι υποθέσεις διαπλοκής που επιχείρησε να συγκαλύψει το προηγούμενο σύστημα εξουσίας, τα εξοπλιστικά προγράμματα, η υπόθεση Siemens, το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων με τα «γαλάζια τιμολόγια»,  καθώς και ζητήματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός στις 7 το βράδυ από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο ζήτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα και να περάσει στην αντεπίθεση και για το συγκεκριμένο θέμα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως στη συζήτηση αναμένεται να ακουστεί και το όνομα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ενώ θα υπάρχουν αναφορές σε φωτογραφικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που θεωρήθηκαν παρέμβαση στη δικαιοσύνη με στόχο την συγκάλυψη.

Ειδικές τοποθετήσεις θα υπάρχουν από τους αρμόδιους υπουργούς Νίκο Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγούσε στο NEWS 247, πως στόχος είναι να δοθεί μια καθαρή εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας, να μιλήσει επί της ουσίας για την διαφθορά, αλλά και να ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στα χέρια του μια σειρά από στοιχεία και έγγραφα, αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλες τις «βολές» που θα εκτοξευθούν από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει διεύρυνση της συζήτησης σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα