Στην οδό Δηλιγιάννη μεταφέρθηκε το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”

Στην οδό Δηλιγιάννη μεταφέρθηκε το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”

Στα παλιά γραφεία της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε το συσσίτιο "μόνο για Έλληνες" (Pics)

Μετά το μπλόκο των αρχών στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, το κόμμα το μετέφερε έξω από τα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη.

Nωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής και τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν πήγε στο σημείο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, για να επισκεφθεί την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, που είναι απέναντι από τα παλιά γραφεία της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και άτομα που υπήρχαν εκεί.

Στη θέα του κ. Καμίνη, περίπου 40 άτομα από τη Χρυσή Αυγή, κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο του δήμου, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου, όπου επιτέθηκε λεκτικά στον δήμαρχο Αθηναίων. Στη συνέχεια, ο βουλευτής αποχώρησε.

Tο πρωί σημειώθηκε μικροένταση στο Σύνταγμα με τα ΜΑΤ να εμποδίζουν την εκφόρτωση των τροφίμων από το φορτηγό της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια για το συσσίτιο και υπογράμμισε ότι η λογική του τσαμπουκά δε περνάει.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε “παράνομη την απαγόρευση της διανομής τροφίμων”.

Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, για να μοιράσουν τρόφιμα.

Η δικογραφία αφορά, σε προπηλακισμούς εξίβρυση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

*Πηγή φωτογραφιών από την ιστοσελίδα της Χ.Α

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα