Στην Θεσσαλία των εξοργισμένων αγροτών σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Θεσσαλία των εξοργισμένων αγροτών σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Συνεχίζει την τακτική της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας. Φώτο από την πρόσφατη περιοδεία του στην Αργολίδα Eurokinissi

Θράσος η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια ενώ ξοδεύει δις σε απευθείας αναθέσεις και διορισμούς διεμήνυσε χθες από την Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα στην ακρίβεια στα είδη βασικής κατανάλωσης και τους λογαριασμούς που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενώ συνεχίζει την «επέλαση» στο δημόσιο με «γαλάζιους» διορισμούς και υπέρογκους μισθούς αναμένεται να αναδείξει και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που περιοδεύει στην Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την περιοδεία του στην Νέα Ιωνία, επιμένει στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα λαϊκά στρώματα στο κέντρο και στην περιφέρεια σε μία περίοδο που δοκιμάζονται σκληρά από την ακρίβεια. Ιδίως μάλιστα στις αγροτικές περιοχές που βρίσκονται σε αναβρασμό, αφού η ενεργειακές αυξήσεις σε συνδυασμό με την κατάσταση στην αγορά δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ ενώ θα έχει δημόσια συζήτηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Το άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την ακρίβεια κατήγγειλε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση επισήμανε πως «έχετε το θράσος όταν σας ζητάμε να πάρετε μέτρα με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, για να στηριχθούν οι πολίτες που χειμάζονται, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, μας λέτε, «θα έχουμε πρόβλημα δημοσιονομικό». Για να ασκείτε την πολιτική σας, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική της εξυπηρέτησης των funds, τις πολιτικές σας σκοπιμότητες σε σχέση με τα εξοπλιστικά -που είναι υπέρογκο το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων – για να κάνετε απευθείας αναθέσεις, είχατε λεφτά να δώσετε». Τόνισε μάλιστα ότι αυτά «βλέπουν σήμερα οι πολίτες και εξοργίζονται. Και εσείς τα έχετε χαμένα, επειδή δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την εικόνα και αυτή τη φορά το μιντιακό καθεστώς που έχετε καταφέρει αυτά τα δυόμιση χρόνια να στήσετε».

Δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και να απαντήσει για τις υποκλοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά και στους προκλητικούς διορισμούς ημετέρων στην δημόσια διοίκηση σε μια περίοδο απόγνωσης για τα νοικοκυριά. «Γαλάζια παιδιά παντού, ενώ η κοινωνία στενάζει» ανέφερε χαρακτηρσιστικά ενώ σχολίασε σκωπτικό πως «υποτίθεται ότι εσείς είστε με το λιγότερο κράτος, αλλά εσείς στην πραγματικότητα θέλετε το κράτος να είναι τσιφλίκι σας, θέλετε το κράτος να σας σιτίζει. Θέλετε λιγότερο κράτος για τον πολίτη, αλλά περισσότερο κράτος για τα κομματικά στελέχη».

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ συνδέοντας την πολιτική που ασκήθηκε με τις αυξήσεις στο ρέυμα. Όπως σημείωσε «βάλαμε 100 εκατομμύρια ως Δημόσιο εννοώ, ως βασικός μέτοχος, για να χάσουμε το 15% των μετοχών, μετατρέποντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από επιχείρηση κοινής ωφέλειας σε επιχείρηση ωφέλειας των «γαλάζιων» golden boys και των ιδιωτών επενδυτών -μόνο αυτοί θα ωφελούνται πλέον- που κερδίζουν και θα κερδίζουν πάνω στη συμφορά που έχει βρει κάθε νοικοκυριό, κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, με τους λογαριασμούς που έρχονται και παθαίνει ο κόσμος εγκεφαλικό». Επίσης μίλησε για «αύξηση των αμοιβών για τους διευθυντές και γενικούς διευθυντές που υπερβαίνουν πλέον το πλαφόν των 4.650 ευρώ τον μήνα και πάρτι αυθαιρεσίας με τα μπόνους λίγες μέρες πριν λήξει το έτος, τα Χριστούγεννα, ώστε να πάρουν τα «γαλάζια» παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου το 100% των χρυσών μπόνους, δηλαδή έως και 50% των μικτών αποδοχών τους, δηλαδή έως 60.000 ευρώ». Όπως σχολίασε «ε, δεν είναι κι άσχημα ρε παιδιά. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Την ώρα που ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο αγρότης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στενάζει, εσείς δίνεται μπόνους στους εαυτούς σας, στα παιδιά σας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα