“Στηρίζω τα μέτρα για να σωθούν μισθοί και συντάξεις”

“Στηρίζω τα μέτρα για να σωθούν μισθοί και συντάξεις”
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 76η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ) MotionTeam

Έγγραφη δέσμευση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα επιχειρήματά του. "Μπορείς να είσαι ριψοκίνδυνος για τον εαυτό σου, όχι για την πατρίδα" αναφέρει χαρακτηριστικά. Διαβάστε τι γράφει στην επιστολή του

Ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό και στην τρόικα μέσω της εφημερίδας του κόμματος “Άλφα ΕΝΑ” απευθύνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξηγώντας γιατί λέει ναι στη δανειακή σύμβαση με στόχο να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Η επιστολή κοινοποιείται, στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον επίτροπο Όλι Ρεν, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ, στον πρόεδρο τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Δεν μπορείς να είσαι παράτολμος για την πατρίδα σου”

Η δισέλιδη επιστολή του κ. Καρατζαφέρη τιτλοφορείται “παράτολμο το όχι στο ναι, ριψοκίνδυνο το ναι στο όχι”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει ότι μπορείς να είσαι παράτολμος και ριψοκίνδυνος για τον εαυτό σου, δεν διακαιούσαι όμως να είσαι για την οικογένειά σου και προπαντός για την πατρίδα σου.

Στην επιστολή του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνει μια αναδρομή σε όσα μας οδήγησαν ως εδώ, σημειώνοντας ότι “από τα δυσβάστακτα δάνεια, προϊόν επιπόλαιων αποφάσεων και κοντόφθαλμων πελατειακών πολιτικών του παρελθόντος, φτάσαμε στην επαιτεία”.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης, η Ευρώπη μας έδωσε πολλά, με τα διάφορα “πακέτα”, αλλά και εμείς τους δώσαμε πολλά, καταναλώνοντας τον μισθό μας σε δικά τους πολυκαταστήματα, κάτι που οδήγησε σε λουκέτο σε χιλιάδες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.

Αφού επαναλαμβάνει ότι η υπερψήφιση του Μνημονίου από το ΛΑΟΣ το 2010 ήταν πράξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, σημειώνει ότι η διαχείρισή του σκόνταψε στις ενδοκομματικές αγκυλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να εκτεθούμε στα μάτια των δανειστών μας, οι οποίοι στη συνέχεια κινήθηκαν στα όρια του εκβιασμού.

“Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού μνημονίου 6η δόση” ήταν το δίλημμα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Η τρόικα και οι υπογραφές

Στη συνέχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό και την τρόικα.

“Κατά την επίσκεψη τις τρόικας στο γραφείου μου στη Βουλή, εξήγησα ότι η αδιαλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεών τους, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν αν οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ…” αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης και προσθέτει:

“Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω, μου έχει δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι η εμμονή εγγράφου διαβεβαίωσης επέχει θέση σύμβασης μεταξύ αιτούντων την υπογραφή και των υπογραφόντων…ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένουν να αποσοβηθούν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, επιβεβαιώνει τη στήριξή του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην επιστολή του διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών επιλογών και εύχεται να “ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου).

“Να τερματίσουμε ακμαίοι…”

Ο κ. Καρατζαφέρης κλείνοντας την επιστολή του, απευθύνει μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό, καλώντας τους πολίτες να μείνουν όρθιοι.

“Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι…τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Ένα μάθημα που πρέπει να το τυπώσουμε βαθιά στη μνήμη μας, εκλογείς και εκλεγόμενοι” σημειώνει και προσθέτει:

“Προσεύχομαι στο Θεό να μας βοηθήσει και να ευλογήσει την προσπάθεια για αναγέννηση του τόπου. Να γυρίσουμε ξανά σε σελίδες άξιες της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας. Να καταδείξουμε ότι η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, της Φιλοσοφίας, της Ιατρικής, του Ομήρου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αισχύλου, του Περικλή, του Ιπποκράτη, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα, του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα των 300, του Μ. Αλεξάνδρου είναι παρούσα.

Και ευχόμαστε, αυτοί που έχουν σήμερα την τύχη μας στα χέρια τους, να λειτουργήσουν μέσα από τις παγκόσμιες και διαχρονικές αποδοχές, διδαχές των προγόνων μας. Εμείς, αχθοφορούντες το Πνεύμα των Αρχαίων Αθηναίων και την πειθαρχία των Αρχαίων Σπαρτιατών, πρέπει να τερματίσουμε ακμαίοι τη σκληρόβατη Μαραθώνια διαδρομή.

Αλήθεια, πόσο εύηχο θα μπορούσε να είναι μετά από 2.500 χρόνια το -ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα