Στις 16 Μαΐου ψηφίζεται στη Βουλή η συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση

Στις 16 Μαΐου ψηφίζεται στη Βουλή η συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση

Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 10 του μηνός

Την Τρίτη 16 Μαΐου θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή η συμφωνία για το κλείσιμο της 2 αξιολόγησης σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Οι κοινοβουλευτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πολυνομοσχέδιο για τη συμφωνία που περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα θα κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Μαΐου. Το επόμενο διήμερο, δηλαδή στις 11 και στις 12 θα συζητηθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Στη συνέχεια θα προωθηθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια στις 15 και 16 του μηνός.

Η πιθανότερη ημερομηνία ψήφισης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι η 16 Μαΐου. Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση κωλύματος των πολιτικών αρχηγών, η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί τελικά στις 17 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, στο φουλ «ανάβουν οι μηχανές» στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επιτελείς να προετοιμάζουν το έδαφος για την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Το διάστημα που απομένει θεωρείται κρίσιμο και στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως έχουν να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κριτική της ΝΔ, η οποία αναμένεται να πιέσει και να κυνηγήσει το «λάθος» από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αρνητικό κλίμα και ένα «άρωμα» αμφισβήτησης ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Είναι σαφές πως στην Ηρώδου Αττικού, όλο το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ενισχύσουν  το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων των βουλευτών, αλλά και να δημιουργήσουν ένα συνολικό αφήγημα που θα απαντά σε όποιες αμφιβολίες υπάρχουν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται  το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας να συγκροτήσει  και τον κατάλογο των ομιλητών που θα κληθούν να υπερασπιστούν  τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κομβική θεωρείται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στις  11 το πρωί της Παρασκευής με τους «53+» να ετοιμάζουν με τη σειρά τους τη γραμμή που θα ακολουθήσουν. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της τάσης στην οποία θα συμμετέχουν και οι βουλευτές που συντάσσονται με αυτή. Στέλεχος των «53+» εξέφραζε στο  NEWS 247 τον προβληματισμό του για τις περικοπές στις συντάξεις τις οποίες χαρακτήριζε οριζόντιες χωρίς προστασία των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας αφορά το «θολό τοπίο» που υπάρχει γύρω από το θέμα του χρέους. «Το γεγονός ότι δεν θα ονομαστικοποιηθούν είναι κακό» έλεγε βουλευτής, ωστόσο ευελπιστούν σε μια συμφωνία μέσω μιας καλής διατύπωσης που θα ευνοεί όλες τις πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα