Στο εδώλιο ο Λιάπης, αφού γέμισε τη μπαταρία του τζιπ. Δικάζεται για δύο αδικήματα

Στο εδώλιο ο Λιάπης, αφού γέμισε τη μπαταρία του τζιπ. Δικάζεται για δύο αδικήματα
INTIME NEWS

Στο αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν. Του έχουν επιβληθεί τρία διοικητικά πρόστιμα

Απολογείται την Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί με ανασφάλιστο όχημα και πλαστές πινακίδες.

Ο κ. Λιάπης οδηγείται στο αυτόφωρο για να δικαστεί για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ του επιβλήθηκαν και τρία διοικητικά πρόστιμα

Εις βάρος του Μ.Λιάπη ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίωξη σε αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη στις 11 το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς παραβίασε Stop  στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο συλληφθείς πρώην υπουργός οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.

Η προσπάθεια του πρώην υπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκάλεσαν θυμηδία και πολλά ειρωνικά σχόλια.

“Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία” είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους. “Έκανα λάθος”, ομολόγησε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: “Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα… Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει”.

Μετά το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή για να συνταχθεί νόμος, που θα προβλέπει τη στέρηση προνομίων για όσους βουλευτές διαπράττουν αδίκημα μείζονος κοινωνικής απαξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα