Στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος για το φαγοπότι στη Θεσσαλονίκη

Στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος για το φαγοπότι στη Θεσσαλονίκη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος και άλλα 17 άτομα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου την περίοδο 1997-2007. Διαβάστε περισσότερα

Αντιμέτωποι με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση που αφορά στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με επίκεντρο την υπεξαίρεση – μαμούθ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν τη Δευτέρα ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο στενότερος συνεργάτης του και επί 11 χρόνια γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο.

Από το Μάιο του 2010 παραμένει προσωρινά κρατούμενος και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση, καθώς έχει ήδη παραδεχτεί μέρος των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται.

Με την ίδια κατηγορία, θα παρουσιαστούν στην ανακρίτρια στις 13 Ιουνίου ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος σήμερα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.

Το κατηγορητήριο

Τα κατηγορητήρια βασίζονται στη έκθεση της οικονομικής επιθεώρησης σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν πλεονασματικές καταθέσεις που δε δικαιολογούνται με τα χρηματικά ποσά και τα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, η έρευνα έχει επεκταθεί και στους τραπεζικούς λογαριασμούς στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπεξαίρεση, καθώς αναφέρει ότι αυτός ήταν που αποκάλυψε την υπόθεση και ζήτησε από τις δικαστικές αρχές την καταδίκη των ενόχων.

Εν τω μεταξύ, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και άλλα 17 άτομα, όλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου την περίοδο 1997-2007.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργιας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Στον τέως δήμαρχο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ, ενώ η ίδια εγγύηση επιβλήθηκε για τον πρώην αντιδήμαρχο Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης είχε προτείνει στο Συμβούλιο τη σύλληψη και προφυλάκιση των Παπαγεωργόπουλου – Ζορπίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα