Στο Γκάζι με γαλλική μουσική, Τσίπρας και Ολάντ

Στο Γκάζι με γαλλική μουσική, Τσίπρας και Ολάντ
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ// ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σε ποιο μαγαζί βρέθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης. Γαλλική μουσική, υπουργοί και εκλεκτοί καλεσμένοι. Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου (Vid)

Βραδιά γαλλικής μουσικής για Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ στο Gazarte.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες βρέθηκαν στον πολυχώρο στο Γκάζι, ο οποίος από νωρίς ήταν περικυκλωμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος έφτασαν στο μαγαζί με το ίδιο όχημα. Σημειώνεται πως η Γαλλική πρεσβεία είχε “κλείσει” το Gazarte για την περίσταση. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό- Μπαλκασέμ, η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν και ο γενικός γραμματέας αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Νεζίρ.

Εκτός από στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας, ανάμεσα στον κλειστό κύκλο των προσκεκλήμενων βρέθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου, η ηθοποιός Στεφάνια Γουλιώτη και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο αρχηγοί αποχώρησαν από το “Gazarte” λίγο πριν τις 12 το βράδυ, αλλά με διαφορετικά οχήματα. Κατά την αποχώρηση του, ο Φρανσουά Ολάντ έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, τονίζοντας πως έχει περάσει πολύ καλά στη χώρα μας. “Στις προτεραιότητες μας είναι πλέον να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, να μην μιλάμε μόνο για λιτότητα”, τόνισε.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως είναι γνωστές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα, πρόσθεσε όμως πως χρειάζονται κι άλλες προσπάθειες. “Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει”, είπε.

Τόνισε ότι η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου και ζήτησε να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.

Αναγνώρισε ότι η Ελλάδα είχε πολύ σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσει και εξήρε τον ρόλο του κ. Παυλόπουλου την επομένη του δημοψηφίσματος στο να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ. 

“Ο ρόλος σας ήταν σημαντικός”, είπε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι “η Γαλλία στήριξε αυτή την πρωτοβουλία. Άλλωστε τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Γαλλία και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “η Γαλλία ήταν σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας στο πλευρό της Ελλάδας”.

“Η επίσκεψή μου έχει και έναν άλλο σκοπό, να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όχι μόνο η πειθαρχία, αν και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα, επενδύει στην Ελλάδα”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα