Στο τεχνολογικό πάρκο Τεχεράνης ο πρωθυπουργός

Στο τεχνολογικό πάρκο Τεχεράνης ο πρωθυπουργός
The Prime Minister of Greece Alexis Tsipras, visits the Perama City Hall, in Perama, on Jan. 30, 2016 / , , 30 , 2016 SOOC

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ιράν. Την Κυριακή από την Τεχεράνη σημείωσε πως οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέγειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας

Το πλαίσιο της στρατηγικής, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασίας με το Ιράν παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέγειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Μαχντί Τσαφαρίνια χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.Τόνισε ότι το πάρκο εχει μέλη πάνω από 30 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ενω δραστηριοποιούνται πάνω από 3.000 επιστήμονες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν και διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα