Στον ανακριτή ο Μπαλτάκος για το βίντεο Κασιδιάρη

Στον ανακριτή ο Μπαλτάκος για το βίντεο Κασιδιάρη

Λίγα λεπτά κράτησε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τ. Μπαλτάκο, στον ανακριτή Διαφθοράς για την υπόθεση της μαγνητοσκόπησης της συνομιλίας του με τον Ηλ. Κασιδιάρη

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς βρέθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της καταγραφής συνομιλίας τους με τον προφυλακισμένο για εγκληματική οργάνωση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.

Η κατάθεση του Τ. Μπαλτάκου στο γραφείο του ανακριτή Κ. Σαργιώτη που έχει “χρεωθεί” τη διερεύνηση της υπόθεσης, διήρκησε λίγα μόλις λεπτά, καθώς ουσιαστικά επικαλέστηκε τα όσα έχει υποστηρίξει και κατά την προκαταρκτική έρευνα, τον περασμένο Απρίλιο.

Είπε δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέγραφε τη μεταξύ τους συνομιλία, η οποία ήταν πρωτοβουλία του προφυλακισμένου βουλευτή, αλλά και ότι ο ίδιος δέχτηκε την προσέγγιση για λόγους τακτικής.

Το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο έγινε η αιτία πάντως, να ασκηθεί σε βάρος του χρυσαυγίτη βουλευτή ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο καταγράφεται ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μετά τη δημοσιοποίησή του παραιτήθηκε, να αναφέρεται σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που εκκρεμούσε στην ανάκριση.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Τ. Μπαλτάκου στο NEWS 247: Βαράω προσοχή σε όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με γοητεύει. Ευχόμουν να τα είχαμε κάνει εμείς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα